Protiv Dinama idemo po prvu pobjedu u ovoj kalendarskoj godini

Nakon dva kola izbivanja zbog koronavirusa, Bosco će ovaj vikend odigrati prvi ovogodišnji natjecateljski dvoboj. Gost Sportske dvorane Boško Božić-Pepsi je gradski suparnik Dinamo u okviru 16. kola Prve muške košarkaške lige. Derbi je najavio Petar Babić.

– Definitivno borba za drugo mjesto i pozivam sve da dođu na ovaj ZG derbi. Sigurno će biti puno Bad Blue Boysa u dvorani, što će biti veliki gušt. Pogotovo meni jer obožavam tu navijačku skupinu. Mislim da nema vremena za pretjerano razmišljanje, nego da spremni i sa maksimalnom koncentracijom uđemo u utakmicu.

Bosco ima priliku upisati prvo slavlje ove sezone s obzirom da je Dinamo već upisao dva uzastopna trijumfa (Kup i prvenstvo).

U prvom prvenstvenom susretu imali smo veliku prednost, koju smo prokockali u drugom poluvremenu. Nadam se da nećemo ponoviti greške iz tog ogleda i
da ćemo biti fokusirani,

dodao je Pero.

Osvrnuo se na juniore Bosca, koji se gostovanjem kod Gorice vraćaju obvezama u Prvoj juniorskoj košarkaškoj ligi.

– Kao trener juniora Bosca dugo sam čekao nastavak sezone. Dečki jedva iščekuju igrati sa svojim vršnjacima, a Gorica će im biti dobro gostovanje. S njima smo igrali u pripremnom razdoblju, ali to nije mjerilo. Moramo doći koncentrirani te čvrsto i muški odigrati 40 minuta, zaključio je Babić.

Početak je u 19 sati i 45 minuta, a prijenos možete pronaći na:

 

Vrijedi spomenuti nastup U-13 momčadi Bosca, koja sutra u sklopu šestog kola Prve košarkaške lige za dječake dočekuje sastav Larusa. Igra se u Sportskom centru Univers s početkom u 13 sati i 30 minuta.

Sretno seniorima i U-13 ekipi!

Matej Kalem