kad je odsviran posljednji sučev zvižduk ove sezone

Sad nakraju, kad je odsviran posljednji sučev zvižduk ove sezone u našoj dvorani na Trnskom, treba još jednom istaknuti i podcrtati kako je ovo bila itekako uspješna sezona za našu seniorsku vrstu.

Primarni cilj, a to je ostanak u HT Premijer ligi, ostvaren je par kola prije kraja ligaškog dijela
natjecanja. Kao nagradu za dobru igru osigurali smo četvrt-završnicu prvenstva Hrvatske u kojem nas je zaustavio KK Split koji je jedan od favorita za osvajanje naslova. Osim što smo ostali u ligi kroz sezonu su se profilirali i neki mladi igrači poput Andreja Matića i Luke Krajnovića.

Hvala treneru Tomasu te njegovim suradnicima i igračima koji su potpisali ovu sjajnu sezonu i tako na najbolji mogući način obilježili tridesetu godinu postojanja našega kluba!
Nakraju ne smijemo zaboraviti na našeg Petra Babića.

On je u subotu odigrao posljednju utakmicu u svojoj dugačkoj i bogatoj karijeri. Prije početka utakmice sa Splitom prigodnim riječima mu se obratio sportski direktor Goran Perić nakon čega je Petar primio zasluženi aplauz od svojih suigrača, protivnika i navijača. Njegov doprinos ekipi i sportu nije mjerljiv samo brojkama, već i duhom koji je unosio u svaku utakmicu. Svaka lopta koju je dodao, svaki koš koji je postigao, nosio je sa sobom godine predanosti, strasti i ljubavi prema igri. Petar je bio vođa na terenu, ali i uzor mlađim suigračima koji su tek na početku svojih košarkaških karijera.


U subotu je završeno jedno poglavlje za Petra. Ono igračko. Strast i požrtvovnost koji su krasili njegovu igru putokaz su svim drugim igračima kako pristupati svakoj utakmici. Njegova igračka karijera došla je kraju, ali trenerska će se i dalje nastaviti.  Vjerujemo da će jednako uspješno kao i do sada prenositi svoje bogato košarkaško iskustvo i znanje na mlađe generacije.

Hvala ti, Petre, još jednom na svemu što si kao igrač dao našem klubu. Želimo ti puno sreće u daljnjem radu i izazovima koji su ispred tebe!

 

 

Za KK Bosco piše Luka Šarinić