Naša ekipa dala je sve od sebe protiv jednog od favorita cijelog doigravanja

Foto: Ivica Čavka, preuzeta s HKS

 

U prvoj utakmici četvrt završnice HT Premijer lige naš sastav gostovao je kod KK Split koji je u ligi za prvaka zauzeo prvo mjesto na tablici.

Bila je to prva povijesna utakmica u doigravanju za prvaka Hrvatske u tridesetogodišnjoj povijesti našega kluba.

Favorizirani domaćin od prve je minute krenuo angažirano u susret i već u prvoj četvrtini stvorio je 14 koševa prednosti. Nismo uspijevali zaustaviti prodore i vanjski šut raspoloženog domaćina dok, pak, u napadu nismo bili dovoljno efikasni. U prvih deset minuta postignuli smo samo 13 koševa, a u strijelce su se upisali Krajnović, L. i P. Babić te Primorac.

Drugu četvrtinu lijepo je otvorio naš mladi Toma Rukavina koji je prvo na asistenciju Primorca upisao dva poena, a zatim je ubacio i tricu za svojih 5 od ukupno 7 poena na utakmici. Splićani nisu spuštali svoj ritam igre i sve su se više rezultatski odvajali od našeg sastava. Do poluvremena su splitski „Žuti“ napravili razliku od 26 poena (53:27).

U nastavku utakmice domaći sastav se nije opustio te su i dalje držali visoki ritam igre. Serijom od 17 koševa odvojio se Split i na do tad najviših 43 razlike (70:27). Tu seriju prekinuli smo tek u 7. minuti treće četvrtine kada Krapić zabija za dva poena. Zadnja dionica igre nije ponudila značajnije promjene. Prednost Splita samo je rasla i nakraju se zaustavila na plus 49. Krajnji rezultat bio je 104:55 za Split.

Unatoč visokome porazu nema prevelikog razloga za nezadovoljstvo.  Naša ekipa dala je sve od sebe protiv jednog od favorita cijelog doigravanja, a priliku za popravak dojma i pobjedu kojom bi izjednačili seriju na 1:1 imat će već ove subote u našoj dvorani na Trnskom od 19:00 sati.
Najefikasniji u redovima Bosca bili su
  • Luka Babić s 14 koševa
  • Ante Krapić koji je je dodao 9 koševa
  • Petar Babić s 8 ubačaja

 Ivan Tomas

Ivan Tomas stožer Bosco“Splitu čestitke, ovo je dosta ružan poraz. Nama su ove dvije utakmice trebala poslužiti kao nagrada, a sada ispada kao kazna. Nadam se da ćemo u Zagrebu odigrati bolju utakmicu” 

Za KK Bosco piše Luka Šarinić
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori