KK Bosco je plasmanom među osam najboljih klubova HT Premijer lige ostvario
povijesni uspjeh i to na 30. obljetnicu djelovanja kluba. Izabranici Ivana Tomasa, kao drugoplasirani sastav Lige za ostanak izborili su mjesto u play-offu, gdje će odmjeriti snage sa prvoplasiranom ekipom Lige za prvaka, KK Splitom.

Košarkaši Splita s pozicije broj jedan koja im u odnosu na sve ostale momčadi daje prednost domaćeg terena ulaze u doigravanje HT Premijer lige, a na naslov prvaka čekaju 20 godina, a
jednako toliko prošlo je i od posljednje i jedine titule prvaka Hrvatske, one osvojene 2003. godine u finalu s Cibonom, pa je pred nama zasigurno „muška borba za svaku loptu“. Igra se na dvije pobjede, a bolje plasirane momčadi, u slučaju da dođe do treće utakmice, imaju prednost domaćeg terena. Branitelj naslova je Cibona koja je u lanjskom finalu doigravanja bila bolja od Zadra.

Najavu nam je dao mladi prvotimac, ujedno i igrač u juniorskoj ekipi, Leon Šljivarić:

„Split je među najboljim momčadima u Hrvatskoj, odnosno najbolji klub u dosadašnjem dijelu sezone i klub iznimne povijesti.

Imaju odlične pojedince, koji su u dobroj formi u zadnje vrijeme, tako da sigurno neće biti niti malo lagano, ali mi se sigurno ne namjeravamo predati.

Leon Šljivarć BoscoPotrudit ćemo se dati svoj maksimum i odigrati što je bolje moguće tu utakmicu, koja je isto tako i povijesna utakmica za ovaj klub koji se nikad do sad nije plasirao u play-off HT Premijer lige. Glavne obrambene zadaće će nam biti na Mavri, Sullivanu te Shorteru.“

Utakmica je na rasporedu u srijedu, u,10. svibnja 2023. u Split u košarkaškoj dvorani na Gripama, Ulica slobode 16 B, s početkom u 19:00 sati, a pratiti se može na HKS TV-u.

Za KK Bosco piše Ivan Podrug