Bosco kadeti Pave Sovulj Puntamika

Pobjedom protiv Puntamike obilježili smo povratak u JKL

Mi, kao prošlogodišnji kadetski prvak i osvajač brončane medalje Puntamika imali smo čast otvoriti ovogodišnju Jedinstvenu kadetsku košarkašku ligu. Na kraju pobjeda je pripala igračima trenera Pavela Sovulja (68:61).

Prva četvrtina pripala je nama (23:17). Drugi period bila je rezultatski neizvjesna i zanimljiva, a posebno vrijedi izdvojiti tricu Borne Oršulića četiri sekunde prije kraja prvog poluvremena za 33:31. S tim rezultatom otišlo se na veliki odmor. Treće razdoblje bilo je također uzbudljivo što se rezultata tiče (46:45). Pitanje pobjednika bilo je odlučeno u posljednjih deset minuta igre. Tri minute prije kraja utakmice Bosco je zaslugom Mislava Bože Šake pobjegao na devet poena prednosti (62:53), ali gosti iz Zadra nisu se predavali. Međutim, pokazali smo borbenost i karakter kada je najviše trebalo te upisali prvu ovosezonsku pobjedu.

Naš najbolji pojedinac bio je Marat Kos sa 19 koševa. Pratio ga je Mislav Božo Šako sa 14 poena.

Tvrda utakmica od samog starta i sa malim brojem koševa. Previše smo uzimali šut i premalo napadali Sonikov reket. Soniku smo praktički išli na ruku jer je imao visoke i skočne igrače. Mi smo samo stajali na trici i šutirali. U prvom poluvremenu obrana nam je bila korektna, a kasnije smo je malo popustili. Sve u svemu, uspjeli smo se posložiti i pobijediti,

rekao je trener Bosca Pavel Sovulj.

Statistika je dostupna ovdje.

U sljedećem, drugom kolu gostujemo kod Cedevite Junior. Termin odigravanja bit će poznat naknadno.

Matej Kalem