Ostvarili smo važne pobjede nad Cibonom i Goricom u juniorskoj konkurenciji

Bosco je u praktički 24 sata imao dva gostujuća dvoboja zaredom u Prvoj juniorskoj košarkaškoj ligi. Igrao je protiv Cibone (sedmo kolo) i Gorice (nadoknada iz petog kola) te upisao oba slavlja. U Košarkaškom centru Dražen Petrović bilo je 84:67, a u GSD Velika Gorica čak +48 (102:54). U velikom i ujedno iznenađujućem trijumfu protiv Cibone naš najbolji igrač bio je Andrej Matić, koji je postigao 21 koš. U uvjerljivoj predstavi protiv Gorice istaknuo se Mihael Linde sa 22 poena. Trener juniorske momčadi Petar Babić je nakon ogleda sa Goricom izjavio:

-Pokušao sam što više rotirati igrače jer u samo dva dana imali smo dvije utakmice. Tri naša bitna igrača idu u Omiš sa seniorskom ekipom i nakon toga čeka nas važna utakmica protiv Mladosti u nedjelju. Uz rotaciju, htio sam ih odmoriti i mislim da sam dobro iskoristio za ovu utakmicu. Dečki su ušli angažirano i koncentrirano kao protiv Cibone. Nakon poraza od Dinama angažman i koncentracija su jedino što očekujem od njih, a oni su ispoštovali sve što sam tražio.

Osvrnuo se na oglede protiv Cibone i Gorice te istaknuo:

– Zadovoljan sam s tim utakmicama, ali neću reći kako sam prezadovoljan da se igrači ne uzdignu i ne uzlete previše. Htio sam im pokazati da se ovakvim načinom rada i zalaganjem može nešto napraviti.

Najavio je gostovanje seniora u Omišu:

– Teško gostovanje kao što je bilo prošle sezone. Maksimalno se pripremamo cijeli ovaj tjedan i nadam se da ćemo dobiti.

U poretku Bosco se nalazi na drugom mjestu sa omjerom 5-2 i 12 bodova. Novi nastup ima u srijedu, 16. veljače – suparnik je Hermes Analitica (osmo kolo), a odigrat će se u Sportskom centru Univers s početkom u 20 sati i 15 minuta.

 

Vrijedi izdvojiti tri utakmice, koje se igraju ovaj vikend. Evo rasporeda:

  1. Utakmica 19. kola Prve muške košarkaške lige Omiš Čagalj ToursBosco igra se sutra u Sportskoj dvorani Ribnjak (početak u 17 sati)
  2. Utakmica 15. kola Druge muške košarkaške lige Centar MladostUnivers Bosco je u nedjelju, 13. veljače (Dom košarke Cedevita od 17 sati)
  3. Utakmica petog kola Jedinstvene kadetske košarkaške lige MarsoniaBosco je također u nedjelju, 13. veljače (Sportska dvorana Vijuš, početak u 19 sati)

Matej Kalem

 

Audio zapis trenera juniora Bosca Petra Babića: