Bosco Ivan Tomas

Bosco uvjerljiv u Samoboru za oproštaj od prvog kruga prvenstva

U Sportskoj dvorani Samobor odigran je ogled 11. kola Prve muške košarkaške lige u kojem su se sastali Samobor i Bosco. Igrači trenera Ivana Tomasa su se od prve trećine natjecanja oprostili uvjerljivom pobjedom, a konačan rezultat bio je 21 razlike (67:88).

Nakon što je u prvoj četvrtini zaostatak bio pola koša (24:23), u drugoj Bosco je bio bolji 22:17 tako da se na poluvrijeme otišlo sa 45:41. U nastavku vrijedi istaknuti posljednje razdoblje igre, a u njemu primio je samo sedam koševa. Naš najbolji pojedinac bio je Ante Smolić sa 18 poena.

Rezultat je bio visok, ali utakmica sigurno nije bila lagana. U prvom poluvremenu smo se mučili i bili prilično zbunjeni u obrani jer su nam Josip Škara i Nikola Ivanković radili što god su htjeli. U drugom smo se malo povukli u obranu i ispod one linije za tricu. Tu smo uhvatili kontinuitet i time došli do uvjerljive pobjede,

izjavio je trener Bosca Ivan Tomas.

Boscovu statistiku možete pogledati ovdje, a FIBA-inu na poveznici, snimka utakmice je dostupna na:

 

U poretku Bosco je ostao na trećem mjestu sa 8 pobjeda i 3 poraza, što donosi 19 osvojenih bodova. U 12. kolu, kojim se ujedno otvara drugi dio gostuje u Zadru kod Jazina. Termin odigravanja bit će poznat naknadno.

Univers Bosco Sven Olah Maksimir

Univers Bosco je povodom desetog kola Druge muške košarkaške lige Centar gostovao u Zaprešiću i sučelio se sa Fortunom. Nažalost, rezultatski nije dobro prošlo za našu mladu seniorsku momčad koju je vodio Pavel Sovulj. Konačni ishod glasio je 114:75 za protivnički sastav. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već u prvom poluvremenu (bilo je 64:40). Najefikasniji je bio Sven Olah sa 17, a pratili su ga Jakov Čengić i Marino Macan sa 16 ubačaja. Nakon ove utakmice Univers Bosco je zadržao devetu poziciju sa omjerom 2-8 i 12 bodova, a zadnji ovogodišnji nastup imat će protiv Ivanića kod kuće.

Bravo za Bosco i šteta za Univers Bosco!

Matej Kalem

 

Poslušajte audio zapise izjava trenera Bosca Ivana Tomasa: