Uvjerljivom pobjedom nad Medveščakom najavili smo turneju po Dalmaciji

Bosco je u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi dočekao ZG susjeda Medveščak. To je bio prvi ogled 20. kola Prve muške košarkaške lige, a uvjerljiva pobjeda i nova dva boda otišla su na našu stranu (99:68).

Nakon prve četvrtine vodili smo +7 (28:21). U drugoj četvrtini protivnik se primaknuo na samo tri koša zaostatka (33:30), ali na odmor otišlo se sa 13 poena prednosti (53:40). U nastavku riješili smo pitanje pobjednika i upisali četvrtu pobjedu u nizu (Zagreb, Kvarner 2010, Omiš Čagalj Tours, Medveščak). Vrijedi izdvojiti kako su prve koševe za naš sastav upisali Daniel Pavičić i Ante Čović.

Leon Šljivarić sa 14 i Luka Babić sa 13 ubačaja bili su prva imena što se strijelaca tiče.

Čestitke mojim igračima na dobroj utakmici i pobjedi. Isto tako čestitam Medveščaku na pruženom otporu. Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu, ali u drugom naša klupa i kvaliteta došle su do izražaja čime smo lagano riješili utakmicu. Okrećemo se turneji po Dalmaciji, gdje nas čekaju tri teške utakmice,

rekao je trener Bosca Ivan Tomas.

Boscovu statistiku možete pogledati ovdje, a FIBA-inu na poveznici, dok je snimka utakmice dostupna na:

 

U poretku Bosco je ostao na četvrtom mjestu sa omjerom 14-4 i 32 boda. Sada slijedi turneja po Dalmaciji. Prva utakmica je sutra, 22. veljače protiv Dubrovnika (14. kolo, Sportska dvorana Gospino polje, početak u 18 sati i 30 minuta), a druga dan kasnije (srijeda, 23. veljače) protiv Amfore (15. kolo, Gradska sportska dvorana Makarska s početkom u 19 sati i 20 minuta).

Bosco, čestitke na pobjedi i sretno na turneji po Dalmaciji!

Matej Kalem