Juniori Bosca nastavili niz pobjeda

U osmom kolu Prve juniorske košarkaške lige sastali su se Bosco i Hermes Analitica. Igralo se u Sportskom centru Univers, a uvjerljiva pobjeda pripala je igračima trenera Petra Babića (93:69).

Na odmor otišli smo sa +17 (46:29). Treću četvrtinu suparnik je dobio 21:11 tako da se u zadnjih deset minuta ušlo sa rezultatom 57:50. U posljednjem periodu riješili smo pitanje pobjednika i upisali treću uzastopnu pobjedu (Cibona, Gorica, Hermes Analitica). S obzirom na slavlje u prvom međusobnom susretu, vrijedi izdvojiti kako Bosco protiv Hermes Analitice ima 2-0 u pobjedama.

Istaknuli su se Marat Kos sa 18 koševa i Damjan Škoro sa 16 poena. Pratili su ih Andrej Matić i Mihael Linde sa 15 te Leon Šljivarić sa 13 ubačaja. Mihaelu Tomiću, koji je pretrpio ozbiljnu ozljedu ruke početkom druge četvrtine, želimo što lakši i brži oporavak i povratak na parket!

Ne mogu reći da sam pretjerano zadovoljan. Ponovilo se isto kao sa Univers Boscom protiv Mladosti prošle nedjelje. Pri tome mislim na koncentraciju, koja je bila na jako niskoj razini. Iako je sreća u tome kako smo puno kvalitetnija momčad od Hermes Analitice, sa takvom niskom koncentracijom bilo koji ozbiljan sastav će nas kazniti i iz toga nećemo se moći izvući nego ćemo otići u ponor koji nam se dogodio protiv Mladosti. Protiv Cibone moji igrači grizli su kao lavovi i hoću da to rade u svakoj utakmici,

kazao je trener Bosca Petar Babić.

U poretku Bosco se nalazi na drugom mjestu sa omjerom 6-2 i 14 bodova. Iduća utakmica trebala je biti protiv Cedevite Junior kod kuće (deveto kolo), ali odgođena je zbog seniorske momčadi koja sljedeći tjedan ima turneju po Dalmaciji (Dubrovnik, Makarska, Kaštel Sućurac).

Matej Kalem