Bosco Luka Babić Hermes Analitica

Uvjerljiva pobjeda za kraj godine

Derbi 13. kola Prve muške košarkaške lige odigrali su Bosco i Hermes Analitica u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi. Obje momčadi tražile su pobjedu kako bi se na najljepši mogući način oprostile od 2021. godine. Na kraju slavlje je pripalo igračima trenera Ivana Tomasa, a konačan rezultat bio je 19 razlike (87:68).

Na stanku otišli smo sa +15 (45:30). Pitanje pobjednika odlučeno je tri minute prije kraja dvoboja. Tada su Andrej Matić i Luka Krajnović postigli ključne poene te odveli Bosco prema novoj pobjedi. Upravo je Krajnović sa 23 ostvarena ubačaja bio najbolji akter susreta.

Čestitam svojim igračima na pobjedi i dobroj igri. Ova pobjeda nam puno znači. Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu. Znali smo da Hermes ima veliku kvalitetu i da će se vratiti u drugom poluvremenu. Međutim, uspjeli smo izdržati njihov nalet i na kraju pobijedili
sa velikom razlikom,

rekao je trener Bosca Ivan Tomas.

– Čestitam Hermesu na dobroj borbi i svojim suigračima na pobjedi. Dali smo svoj maksimum, a tijekom cijele utakmice držali smo koncentraciju. Mislim da smo odradili dobar posao, kazao je igrač Bosca Luka Babić.

Boscovu statistiku možete pogledati ovdje, a FIBA-inu na poveznici, dok je snimka utakmice dostupna na:

 

Bosco će sljedeću, 2022. godinu dočekati na drugom mjestu u poretku (omjer 10-3 i 23 osvojena boda). U idućem, 14. kolu gostuje kod Dubrovnika. Ogled je predviđen za 8. siječnja.

Bravo, Bosco!

Matej Kalem