Bosco Ante Smolić Ribola Kaštela

Protiv Hermesa pobjedom zaključiti kalendarsku godinu

Ovaj vikend odigrat ćemo posljednji natjecateljski ogled u ovoj godini. Gost Sportske dvorane Boško Božić-Pepsi je vodeći sastav prvenstva Hermes Analitica. To je derbi 13. kola Prve muške košarkaške lige, a najavio ga je Ante Smolić.

Istaknuo bih da je ovo zadnja utakmica ove godine. Dolazi nam Hermes Analitica, momčad od koje smo izgubili 15 razlike u Ciboni i koja nas je nadigrala u trećoj četvrtini. Mislim da će za nas biti bolje i drugačije u ovoj utakmici. Idemo na pobjedu, čime bi skinuli skalp.

Hermes Analitica je bez poraza, odnosno ima omjer 12-0 i 24 osvojena boda.

– Mi smo mlada momčad. Tu su dečki od 15 do 18 godina, ali i mi iskusni te stariji igrači. Idemo pobijediti i stvarno bi bilo lijepo otići na praznike sa slavljem protiv Hermesa. U ovoj ligi svi ih žele dobiti i to je iskusna momčad, koja bi radila probleme svim sastavima HT Premijer lige. Oni dolaze u našu „kuću“ i želimo pokazati da smo bolji nego što smo bili u prvoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe, dodao je Ante.

Istaknuo je tko su najopasniji igrač Hermesa.

– To su braća Svoboda, Mileković i Šutalo. Oni prijete sa svih pozicija. Ako njima ne ide, povuče Filip Kordić. Mi imamo igrače, koji će to morati zaustaviti. Nadam se da ćemo ovu našu lijepu priču nastaviti sa pobjedom, zaključio je Smolić.

Početak je u 19 sati i 45 minuta, a prijenos možete pogledati na:

 

Osim seniora, vrijedi podsjetiti na zadnji ovogodišnji nastup kadeta Bosca koji u nedjelju dočekuju kadete Cedevite Junior povodom posljednjeg, 14. kola Prve kadetske košarkaške lige. Igra se u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsis početkom u 20 sati i 15 minuta. Obje momčadi su, uz Cibonu, osigurale plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu tako da će ova utakmica biti bez velikog rezultatskog značaja.

Bosco kadeti Cedevita Junior

Sretno seniorima i kadetima Bosca!

Matej Kalem