Protiv Međimurja i Marsonije idemo nastaviti niz pobjeda u JKL

Bosco se nakon tri tjedna stanke vraća obvezama u Jedinstvenoj kadetskoj košarkaškoj ligi. U nešto više od 24 sata odigrat će dva dvoboja. Prvi susret na rasporedu je već sutra (subota, 30. travnja) od 16 sati – protivnik je Međimurje (gostovanje u Čakovcu), a drugi ogled dan kasnije (nedjelja, 1. svibnja) u 17 sati – suparnik je Marsonia iz Slavonskog Broda (domaćinstvo u Zagrebu).

Objektivno, Bosco ne bi trebao imati puno problema što se rezultata tiče. Pogled na poredak kaže kako su Marsonia i Međimurje dosta slabe momčadi u kadetskoj konkurenciji s obzirom na njihov omjer pobjeda te poraza. Sve osim nove dvije uzastopne pobjede Bosca i omjera 11-4, koji donosi 26 osvojenih bodova bilo bi ogromno iznenađenje. Međutim, ne treba nikoga podcijeniti i u svakoj utakmici potreban je veliki oprez.

Posljednji poraz Bosco je upisao 26. ožujka protiv Cedevite Junior u Trnskom (71:88). Nakon toga zabilježio je dva gostujuća slavlja zaredom – prvo 3. travnja protiv Vrijednosnica Osijek (66:75), a drugo tjedan dana poslije (10. travnja) nad Stojom iz Pule (62:102).

Čini se kako će Bosco i Sonik Puntamika voditi veliku borbu za četvrto mjesto, zadnje koje vodi na završni turnir za mlađe dobne kategorije. Vrijedi spomenuti kako Bosco protiv zadarskog sastava ima 2-0 u pobjedama (68:61, 57:62), ali i jako težak raspored jer poslije Međimurja te Marsonije slijedi Cibona kod kuće i Zadar u gostima.

Hoće li Bosco uspjeti u namjeri da završi među prve četiri pozicije, bit će poznato 18. svibnja kada je na rasporedu posljednje natjecateljsko kolo.

Bosco, sretno!

Matej Kalem