Protiv Dinama prekinuli smo pozitivan niz rezultata

Derbi 16. kola Prve muške košarkaške lige odigrali su Bosco i Dinamo u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi. Iako je pobjeda pripala gostima (76:84), vrijedi istaknuti kako je ovo bio prvi natjecateljski dvoboj Bosca u ovoj kalendarskoj godini.

Nakon prvog poluvremena vodili smo +2 (42:40). U nastavku susreta protivnik je ipak bio bolji i zasluženo slavio, čime smo prekinuli niz od tri uzastopne pobjede (Samobor, Jazine, Hermes Analitica). Prvo ime bio je Luka Krajnović sa 20 koševa. Pratio ga je Ante Krapić sa 19 poena. Kapetan naše momčadi Luka Katura dodao je 14 ubačaja.

Prije svega, čestitke našim igračima na borbi i protivniku na zasluženoj pobjedi. Ne tražimo alibi, ali nismo u natjecateljskoj formi s obzirom da više od mjesec dana nismo odigrali utakmicu. Imali smo problema sa ozljedama i bolestima igrača, pa čak i sa izostankom glavnog trenera Ivana Tomasa. Mislim da se to sve skupa odrazilo na utakmicu i konačan rezultat,

rekao je pomoćni trener Bosca Edi Rački.

– Čestitam Dinamu na pobjedi. U ovoj utakmici imali smo dva problema, odnosno dvije crne rupe. Prvo se dogodilo na početku, a zatim u trećoj četvrtini. Prvi put uspjeli smo se vratiti, ali drugi put nismo. Čak smo im se približili sa zonskom obranom, ali nismo imali snage za preokret, kazao je igrač Bosca Luka Katura.

Boscovu statistiku možete pogledati ovdje, a FIBA-inu na poveznici, dok je snimka utakmice dostupna na:

 

Na nepotpunoj tablici Bosco se nalazi na četvrtom mjestu sa omjerom 10-4 i 24 osvojena boda. Sljedeće, 17. kolo donosi novi ogled u Trnskom. Ovoga puta gostujući jer domaćin je novoformirani Zagreb. Utakmica je predviđena za 29. siječnja.

Matej Kalem