Protiv Cedevite Junior propustili smo osigurati mjesto među prve tri momčadi u poretku

U derbiju devetog kola Prve juniorske košarkaške lige (ujedno zaostaloj utakmici) Bosco je bio domaćin Cedeviti Junior. Igralo se u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi, a zaslužena pobjeda otišla je na stranu suparničke momčadi (57:74).

Nakon prve četvrtine gubili smo 15 koševa razlike (9:24), da bi drugu četvrtinu dobili 20:12 i na odmor otišli sa sedam poena zaostatka (29:36). U nastavku ipak nismo uspjeli doći do preokreta i slavlja.

Naša prva imena bila su Andrej Matić sa 18 i Leon Šljivarić sa 16 ubačaja.

Cedevita je zasluženo pobijedila, a mi smo imali loš šuterski dan. Nažalost, zbog ozljeda nekih igrača nismo mogli pratiti njihov ritam koji su nametnuli u drugom poluvremenu.

Što se Dinama tiče, idemo na pobjedu kao u svakoj utakmici. Vidjet ćemo što će utakmica donijeti, ali pripremit ćemo se maksimalno koncentrirano i ozbiljno te pokušati uzeti dva boda u Rudešu, rekao je trener Bosca Petar Babić.

U poretku Bosco i dalje drži treće mjesto sa omjerom 8-4 i 20 bodova. U ponedjeljak, 21. ožujka gostuje kod Dinama(13. kolo). Igra se u Sportskoj dvorani Osnovne škole Rudeš s početkom u 20 sati. Pobjedom bi matematički potvrdio treću poziciju prije plasmana na Prvenstvo Hrvatske.

Matej Kalem