Porazom od Cibone oprostili smo se od regionalnog dijela Prve juniorske košarkaške lige

U posljednjem, 14. kolu Prve juniorske košarkaške lige sučelili su se Bosco i Cibona. Pobjeda i dva boda pripala su gostima (70:78).

Nakon prvog poluvremena imali smo 23 koša zaostatka (24:47). U nastavku uspjeli smo samo spustiti rezultatsku razliku. Uz to, upisali smo treći uzastopni poraz u ZG konkurenciji (Cedevita Junior, Dinamo, Cibona).

Naši najbolji strijelci bili su Damjan Škoro sa 19 poena i Marino Macan sa 16 ubačaja.

Otvaranje s naše strane je bilo loše, ali kasnije smo podignuli obranu. Međutim, Cibona je iskusna momčad da bi ispustila razliku. Pokušali smo se vratiti sa čvrstom obranom, ali nismo uspjeli u tome. Nedostajalo je puno igrača u rotaciji, a ima onih koji su ozlijeđeni. Završili smo drugi krug natjecanja i pokušat ćemo se maksimalno pripremiti za ono što nam dolazi. Nadam se da će se
ozlijeđeni igrači što prije priključiti, čime bi bili kompletirani za završnicu juniorskog Prvenstva Hrvatske,

osvrnuo se trener Bosca Petar Babić.

Nakon 14 odigranih utakmica zabilježili smo 8 pobjeda i 6 poraza (22 boda). Ostaje dvojba hoćemo li na juniorsko Prvenstvo Hrvatske otići sa trećeg ili četvrtog mjesta u poretku s obzirom da u četvrtak u Sportskoj dvorani Dubrava igraju Dubrava i Dinamo od 21 sat. Ako Dubrava slavi, definitivno ostajemo treći. U slučaju da Dinamo ipak dođe do trijumfa, pali bismo na četvrtu poziciju jer Dinamo protiv nas ima 2-0 u pobjedama (58:69, 61:55).

Matej Kalem