Pobjedom protiv Šibenke oprostili smo se od JKL

Protiv Šibenke odigrali smo zanimljivu utakmicu u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi (posljednje, 18. kolo Jedinstvene kadetske košarkaške lige). Ogled nije imao preveliki rezultatski značaj s obzirom da sezonu završavamo na petom mjestu u poretku.

Poslije prvih deset minuta imali smo +14 (27:13), da bi na odmor otišli sa šest koševa razlike (38:32). U posljednjoj četvrtini gosti su došli na samo pola koša zaostatka (66:65), ali ipak smo se na dostojan način oprostili od kadetskog natjecanja – pobjedom 74:69.

Naš najbolji strijelac bio je Ivor Vušak sa 18 poena. Pratio ga je Mislav Božo Šako sa 17 ubačaja.

-Utakmica, koja nije bila pretjerano gledljiva. Ušli smo sa malo borbe, energije i želje za nadigravanjem te bez motiva. Jako smo podcijenili Šibenku i to nas je koštalo mučenja do praktički zadnje sekunde. Čestitam Šibenki na dobroj i pravoj utakmici. Računao sam da će kod njih biti manjak motivacije s obzirom da ova utakmica nije imala rezultatsku važnost, ali mislim da smo trebali odigrati puno bolje i da je razlika u kvaliteti velika nego što pokazuje rezultat, izdvojio je trener Bosca Pavel Sovulj.

Osvrnuo se na omjer od 12 pobjeda i 6 poraza (30 osvojenih bodova).

Zadovoljan sam. Iskreno, da mi je na početku sezone netko rekao da ćemo završiti peti i izgubiti samo od favorita koji konkuriraju za naslov – objeručke bih prihvatio. Dva puta pobijedili smo Sonik Puntamiku, ali na kraju oni idu na FinalFour bez obzira što njihov igrač David Pavin nije igrao
utakmice protiv nas.

Statistika se može vidjeti na poveznici.

Bosco, velike čestitke na svemu što se ostvarilo u ovoj kadetskoj sezoni!

Matej Kalem