Ovo mi je najdraža trenerska sezona

U svojoj prvoj sezoni na klupi Bosca Ivan Tomas je uveo Bosco u HT Premijer ligu tamo gdje je klub bio u sezoni 2018/19. Turbulentna sezona koja je završila s izlučnim utakmicama sa Sonik Puntamikom ostat će upamćena kao jedna od najuspješnijih sezona kluba, a ona će naći posebno mjesto i kod trenera Bosca.

Ovo mi je sigurno najdraža sezona kao treneru jer kada završiš pobjedom onda to ima veliko značenje. Imao sam i na klupi Zaboka lijepih sezona, a one su se završavale porazima u doigravanju pa je ovo zasigurno nešto najdraže

…kaže Ivan koji se osvrnuo na maratonskih 16 dana u kojima je Bosco odigrao šest utakmica, a sve je započelo pobjedom protiv Dubrovnika u posljednjem kolu Lige za prvaka Prve lige. ”Nama je pobjeda u Dubrovniku u Ligi za prvaka otvorila mogućnost da se do kraja borimo za ulazak u HT Premijer ligu. Nakon te domaće pobjede protiv Dubrovnika nama je prva utakmica finala s Dinamom definitivno došla prerano. Mislim da je to jedan od najvećih razloga visokog poraza. I ta utakmica kao i prva sa Sonikom su nam stigle prebrzo jer za kvalitetnu pripremu utakmice ipak je potrebno nekoliko dana, a ne jedan trening. Veliki šok je naravno bio poraz u trećoj utakmici od Dinama, a samo 70 sati kasnije smo igrali prvu utakmicu u Zadru gdje je trebalo podići momčad koja je bila iscrpljena i slomljena ozljedama, a uoči puta smo ostali bez Pavičića koji je morao raditi i Kuzmanovića koji se ozlijedio na jedinom treningu” …dodaje Tomas kojeg smo mislima vratili u vrijeme nakon šokantnog poraza od Dinama kada je teško bilo vjerovati da se Bosco u Jazinama može izboriti za pozitivan rezultat.

”Igračima je puno teže pao poraz od Dinama nego meni. Nama trenerima ti porazi teže padaju u danima koji slijede nego odmah nakon utakmice. Govorio sam im da imamo još jednu šansu i da tu šansu možemo i moramo iskoristiti. Morao sam im dati slobodan dan i kroz jedan polu trening i video spremali smo se za gostovanje u Zadru gdje smo iz velikog minusa kada smo praktički bili na konopcima skupili snagu i došli u situaciju da na kraju i dobijemo utakmicu.”.

 

Teško bi Bosco mogao do konačnog slavlja da momčad fizički nije sjajno pripremljena što je posebno pokazala u završnici treće i četvrtoj četvrtini utakmice u Zadru, a naravno i u uzvratnoj utakmici gdje je čekala trenutak kada će slomiti Zadrane svojom agresivnom obranom.

Vjerovao samo u ovaj uspjeh jer sam znao da imamo kvalitetu, a samo nam je problem mogao biti energetski dio jer smo mi kroz sezonu igrali agresivno s puno trčanja. Na kraju je obrana presudila i u tom segmentu smo bili odlični.

Pred Boscom je zasluženi odmor, ali i pogled prema novoj sezoni gdje sigurno žele izbjeći scenarij od prije tri godine kada su napustili elitni razred naše košarke.

Treba nam prvo jedan dobar odmor, a onda slijede razgovori i priprema za novu sezonu. Ono što je činjenica da trebamo pojačanja i nove nositelje igre jer u ovom sastavu bi teško mogli ploviti kroz Premijer ligu. Želja je da složimo jednu dobru momčad u kojoj će i svoje mjesto imati mladi igrači i da kroz iduću sezonu što bezbolnije prođemo kroz HT Premijer ligu.”.