Uvjerljivom pobjedom protiv Sonik Puntamike ostvarili smo povratak u HT Premijer ligu

Vratili smo se u HT Premijer ligu nakon tri godine izbivanja.

U Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi uvjerljivo smo svladali zadarsku Sonik Puntamiku, koja je u Zagreb došla sa prednošću od +6 iz prvog susreta u Zadru (85:79). U drugom, uzvratnom ogledu trebala nam je pobjeda od najmanje sedam koševa razlike kako bi se plasirali u elitni rang. Na kraju završilo je okruglih +20 za nas (78:58).

Prva četvrtina bila je rezultatski neobična i zanimljiva (12:10). U drugoj četvrtini protivnik je u tri navrata bio u egal-situaciji (15:15, 24:24, 26:26), ali na odmor otišli smo sa +9 (40:31). Najbolji akteri prvog poluvremena bili su Luka Babić sa 20 kod Bosca te Emilio Banić i Marino Šarlija sa osam poena kod Sonik Puntamike.

Početkom treće četvrtine imali smo +13 zahvaljujući trici Luke Babića (45:32), ali suparnik je bio blizu što se rezultata tiče. S rezultatom 51:46 ušlo se u zadnjih deset minuta. U posljednjoj četvrtini sastav iz Zadra se slobodnim bacanjima Petra Marića približio na samo -3 (51:48). Pet minuta i 40 sekundi prije kraja utakmice imali smo +14 (62:48). Kod rezultata 62:52 pokazali smo borbenost i karakter kada je najviše trebalo.

Luka Babić sa 25 za Bosco i Marić sa 14 ubačaja za Sonik Puntamiku bili su prvi strijelci ovog okršaja u Trnskom.

Dosta teška utakmica u kojoj smo lomili Sonik Puntamiku 35 minuta. Sonik se nije dao i bio je čvrst orah. Mislim da smo sa dobrom obranom tijekom većeg dijela utakmice prelomili utakmicu i zasluženo ušli u HT Premijer ligu,

istaknuo je trener Bosca Ivan Tomas.

Statistika se može pronaći na poveznici, dok je snimka je dostupna na:

 

Sudionici HT Premijer lige u sezoni 2022./23.: Adria Oil Škrljevo, Alkar, Bosco, Cedevita Junior, Cibona, Dinamo, Furnir, Gorica, Split, Šibenka, Zabok, Zadar.

Bosco, bravo i velike čestitke na plasmanu u elitni razred!

Matej Kalem