U-13 momčad Bosca osvojila broncu na završnici PH za dječake, Zdravko Perić najbolji strijelac i u petorci završnice

Ono što nije išlo prošle, uspjelo je ove godine. Tako se može okarakterizirati nastup U-13 sastava Bosca na završnici Prvenstva Hrvatske za dječake u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi. Prošle godine bili smo četvrti, a ove napravili korak višedošli do brončane medalje.

U polufinalu igrači trenera Edija Račkog uvjerljivo su izgubili od Cibone (101:67). Na poluvremenu zaostatak je bio 14 koševa razlike (49:35). U nastavku protivnik je pokazao dominaciju i zasluženo pobijedio. Naš kapetan Zdravko Perić bio je najbolji sa 27 poena.

U susretu za treće mjesto suparnik je bio isti kao prošle godine – ŠK Zadar. Nakon prošlogodišnjeg poraza 56:50, ovogodišnji scenarij ipak je bio malo drugačiji. U napetoj, neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici uspjeli smo ostvariti pobjedu 79:77. Nakon prvih 20 minuta i na isteku treće četvrtine imali smo +13 (50:37, 67:54). Na kraju slavlje je otišlo na našu stranu. Ponovno se istaknuo Perić – ovaj put ostvario je čak 37 ubačaja i našao se u najboljoj petorci završnice uz titulu najboljeg strijelca.

Čestitke mojim igračima na osvojenoj bronci. Sami plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske za dječake je veliki uspjeh. Nažalost, u polufinalu Cibona je bila bolja i zasluženo pobijedila. Međutim, uspjeli smo se oporaviti i skupiti snage za utakmicu protiv Zadra. Bili smo bolji kroz svih 40 minuta i na kraju zasluženo osvojili brončanu medalju,

podvukao je trener U-13 Bosca Edi Rački.

Statistika protiv Cibone može se pronaćina poveznici, a protiv ŠK Zadar može se pogledati na poveznici.

Bosco, bravo i velike čestitke na osvajanju trećeg mjesta!

Matej Kalem