Univers Bosco Sven Olah

Univers Bosco upisao poraze od Mladosti i Novog Zagreba

Naša razvojna seniorska ekipa Univers Bosco je u samo dva dana odigrala dvije domaće utakmice u Drugoj muškoj košarkaškoj ligi Centar. Protivnici su bili Mladost i Novi Zagreb.

U Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi u nedjelju su se sastali Univers Bosco i Mladost u sklopu četvrtog kola. Nakon prvog poluvremena zaostajali smo pola koša (34:35). Na isteku trećeg perioda imali smo prednost od dva koša razlike (55:53). U posljednjoj četvrtini protivnik je ipak bio bolji i zasluženo slavio sa 72:69. Leon Šljivarić skupio je 21 poen i bio naš najbolji akter. Pratio ga je Mihael Linde sa 19 ubačaja.

U Sportskom centru Univers sinoć su se sučelili Univers Bosco i Novi Zagreb u zaostalom dvoboju drugog kola. Poslije prvih 20 minuta zaostatak je bio 18 poena (33:51). Nastavak je bio samo formalnost, a konačan rezultat bio je 83:64 za protivnički sastav. Najefikasniji je bio Linde sa 15 koševa.

Nakon susreta sa Novim Zagrebom dojmove je iznio igrač Universa Sven Olah.

Vidio se umor od prethodne utakmice. U praktički tri dana imali smo dvije utakmice. To se vidjelo na broju izgubljenih lopti i na energiji u obrani, što nas je koštalo rezultata u prvom poluvremenu. Nakon toga Novi Zagreb odvojio se na veću rezultatsku razliku i to je bilo nedostižno za nas. Međutim, uspjeli smo smanjiti rezultat i možemo dosta toga naučiti iz ove utakmice. Nadam se da ćemo se vratiti na pobjednički put i da ćemo prikazati energiju kao protiv Dugog Sela.

Novi prvenstveni ogled imamo protiv Podsuseda kod kuće u okviru petog kola. Odigrat će se u subotu, 30. listopada u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi s početkom u 11 sati i 15 minuta.

Matej Kalem

 

Poslušajte audio zapis izjave igrača Universa Svena Olaha nakon utakmice: