Univers Bosco nadigrao Dugo Selo u borbi za ostanak

Univers Bosco dočekao je Dugo Selo u okviru 14. kola Druge muške košarkaške lige Centar. Igralo se u Sportskoj dvorani Pešćenica, a slavlje je otišlo na našu stranu (76:49).

Nakon prvih deset minuta vodili smo 16:9, da bi na odmor otišli sa šest koševa razlike (31:25). Pitanje pobjednika riješeno je u zadnjoj četvrtini u kojoj smo primili samo sedam poena. S obzirom na trijumf u prvom međusobnom dvoboju, vrijedi istaknuti kako Univers Bosco protiv Dugog Sela ima 2-0 u pobjedama. To bi moglo biti presudno na kraju sezone što se borbe za ostanak tiče.

Naši najbolji akteri bili su Andrej Matić, Damir Mijić i Mihael Tomić sa 11 ubačaja. Igrač Universa Matić je nakon susreta istaknuo:

Čestitam Dugom Selu na dobroj utakmici. U prvom poluvremenu Dugo Selo iskazalo je agresivnost i iskustvo, ali u nastavku mi smo pokazali karakter i pravo lice. Prelomili smo utakmicu na našu stranu i time riješili nedostatke iz prošle utakmice. Mislim da je naša obrana pobijedila ovu utakmicu. Ako ćemo igrati kao protiv Dugog Sela, mislim da protiv Mladosti, Podsuseda i Sesveta u gostima ne bi trebali imati problema.

U poretku Univers Bosco bit će na pretposljednjem, 11. mjestu sa omjerom 4-10 i 18 osvojenih bodova. U sljedeća tri kola ima tri uzastopna gostujuća ogleda. Prvo gostovanje je kod Mladosti u Domu košarke Cedevita u sklopu 15. kola. Odigrat će se u nedjelju, 13. veljače s početkom u 17 sati.

Univers Bosco, bravo i čestitke!

Matej Kalem