Teže od očekivanog svladali smo momčad Kvarnera

U Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi sučelili su se Bosco i Kvarner 2010 iz Rijeke (18. kolo Prve muške košarkaške lige). Pobjeda i dva boda pripala su nama, a konačan rezultat bio je 90:75.

Rezultatski izjednačena prva četvrtina otišla je na našu stranu (24:20). U drugoj četvrtini protivnik je bio bolji i na odmor otišao sa pola koša razlike (38:39). Treća četvrtina bila je također u egalu, a u njoj najbolje se snašao Bosco (62:58). Dvije minute prije kraja ogleda Luka i Petar Babić zabili su ključne lopte te Boscu donijeli novu prvenstvenu pobjedu (12. ukupno uz četiri poraza u 16 odigranih utakmica, što donosi 28 bodova).

Naši najbolji strijelci bili su Luka Babić, koji je postigao 21 koš te njegov imenjak i kapetan Katura sa 20 poena. Vrijedi spomenuti debi Daniela Pavičića, koji je u Bosco došao iz Zrinjevca 1937.

Dosta teška utakmica za nas. Kvarner nam je zadao puno problema, pogotovo sa svojom niskom postavom. Nismo se nikako uspjeli posložiti na njihovu nisku postavu, a Siniša Štemberger radio nam je velike probleme. Na kraju pronašli smo recept tako što smo odigrali agresivnu obranu, čime smo prelomili utakmicu na našu stranu,

rekao je trener Bosca Ivan Tomas.

– Zasluženo smo pobijedili, ali radili smo dječje i nekontrolirane pogreške u napadu iako smo držali dobar ritam te energiju u obrani. To nas je izvuklo da dobijemo ovu utakmicu, kazao je igrač Bosca Petar Babić.

Boscovu statistiku možete pogledati ovdje, FIBA-inu na poveznici, a snimka utakmice je dostupna na:

 

U idućem, 19. kolu gostujemo u Omišu. Utakmica je predviđena za subotu, 12. veljače u Sportskoj dvorani Ribnjak. Točan termin bit će poznat naknadno.

Bosco, bravo i čestitke na pobjedi!

Matej Kalem