U-11 MOMČAD BOSCA ZLATNA, U-9 SREBRNA NA OTVORENOM PRVENSTVU GRADA ZAGREBA

Final four-om zaključeno je otvoreno prvenstvo grada Zagreba za dječake do 11 godina te dječake i djevojčice do 9 godina. Naš klub jedini je imao predstavnike na završnom turniru u obje konkurencije.

U-11 selekcija pod vodstvom trenera Domagoja Sertića na uvjerljiv način stigla je do zlata. U polufinalu smo relativno lagano svladali KK Zapad (28:14), te im tako uzvratili za poraz na početku lige u prvom kolu prošle godine u 10. mjesecu. Iako se u finalu očekivala velika borba za zlato sa Cedevitom Junior, naši dječaci na dominatan način ostvarili su pobjedu (44:19). Već na poluvremenu imali smo 20 koševa prednosti (25:5), a u trećoj četvrtini nastavili smo u istom ritmu. U zadnjoj dionici igre priliku su dobili igrači sa manjom minutažom, a najefikasniji u našim redovima u finalu bili su Gašparac sa 18 poena i 8 skokova, te Prpić sa 13 poena i 8 ukradenih lopti.

 

U-9 selekcija trenera Marka Vukasovića kroz cijelu sezonu nije doživjela niti jedan poraz, sve do finalnog dvoboja. U polufinalu protiv Novog Zagreba osjetilo se veliko uzbuđenje kod dječaka, pa smo tek sjajnim drugim poluvremenom osigurali prolaz u finale (10:5). Na žalost u finalu protiv Larusa u jednoj čudnoj i napetoj utakmici nismo usjeli doći do toliko željenog zlata (9:14). Veliki trud i borbenost ipak nisu bili dovoljni za potpuno slavlje. No treba istaknuti da su ovi dječaci rođeni 2013. i 2014. budućnost našeg kluba, te da ćemo se sigurno još mnogo puta radovati njihovim uspjesima.

Čestitke svim trenerima škole košarke Bosco na izvrsnim uspjesima ove sezone!

Domagoj Sertić