Seniori protiv Jazina idu na pobjedu u novoj prvenstvenoj sezoni

Sutra u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi sastaju se Bosco i Jazine-Zadar 2. Radi se o ogledu prvog kola nove sezone Prve muške košarkaške lige. Igrač i kapetan Bosca Luka Katura najavio je sudar protiv ZD sastava.

Počinje nova prvenstvena sezona. Zanimljivo je da treću godinu zaredom sezonu prvenstvo otvaramo protiv Jazina. Bitno je da sa pobjedom uđemo u sezonu. Još uvijek se pripremamo, ali mislim da ćemo do utakmice biti spremni,

rekao je Luka Katura.

Na otvaranjima prethodne dvije sezone Jazine su slavile u Trnskom, a Bosco je bio bolji na Višnjiku.

-Nadam se da će se to promijeniti u smislu obrane domaćeg parketa. Vidjet ćemo kako će to izgledati na utakmici.

Od ove sezone uveden je novi sustav natjecanja. Nakon regularnog dijela sezone uslijedit će Liga za prvaka i Liga za ostanak.

Vjerujem da neće biti prevelike razlike, pogotovo u ova 22 kola. Naravno da želimo biti među prvih šest momčadi i da želimo igrati Ligu za prvaka. Vidjet će se hoćemo li uspjeti u tome jer mi smo mlada i nova momčad, a tu su 3-4 starija igrača. Cilj starijih je da pomognu svojim mlađim kolegama. Nadamo se dobroj sezoni.

Osvrnuo se na izjavu trenera Hermes Analitice Zvonimira Mravaka, koji je Bosco izdvojio među kandidate za sami vrh poretka.

-Smatram da mi nismo favoriti za gornji dom, ali svaku utakmicu želimo pobijediti. Važno je da mladi i perspektivni dečki napreduju, zaključio je Katura.

Utakmica između Bosca i Jazina počinje u 17 sati, a prijenos možete pogledati na LINKU.

Nakon seniora svoj nastup imat će kadeti. Radi se o okršaju protiv Cibone u sklopu drugog kola Prve kadetske košarkaške lige. Igra se u KC Dražen Petrović s početkom u 20 sati.

Dečki, sretno i nadamo se pobjedama!

Pripremio: Matej Kalem