Predavanje Utjecaj pravilne prehrane na kvalitetu sportske izvedbe

Sara Kostović, 20-godišnja buduća sportska nutricionistica, sportska kolumnistica te velika zaljubljenica u kvalitetnu prehranu, fizičku aktivnost i njihovu snažnu poveznicu, a sve s naglaskom na prehrambene navike sportaša, održala je u petak predavanje za KK Bosco kako bi našim mladim članovima približila utjecaj pravilne prehrane na kvalitetu sportske izvedbe. Predavanje je vođeno prvenstveno uz namjeru i cilj njihovog upoznavanja s pojmovima pravilne prehrane potkrijepljenim primjerima obroka te primjerima iz svijeta sporta koje mogu iskoristiti i samim time unaprijediti svoj sportski performans. 

Kako je u pitanju izrazito mlada ekipa, također smo razgovarali o ponudi hrane u školskim kantinama te studentskim menzama. Kroz razgovor i interakciju potaknula sam ih na izražavanje vlastitih stavova glede suplemenata, hidracije, važnosti sna te utjecaja okoline na njihovu prehranu na temelju kojih sam im mogla približiti stavke vrijedne dodatnog rada, dati primjere poboljšanja obroka s kojima svakodnevno ‘raspolažu’ ili pohvaliti te potaknuti na održavanje ono što je već sada na određenom nivou. 

Jako mi je drago što sam imala priliku čuti njihova razmišljanja, razgovarati te im pobliže objasniti teme koje izazivaju još uvijek mnoge upitnike, a izrazito su bitne za svaku osobu kojoj je profesionalni sport cilj za budućnost. Sve pohvale momcima na ugodnom druženju te na svim točnim odgovorima, sigurna sam da se vrlo brzo vidimo opet!

Do tada – nema odustajanja! Malim koracima do velikih promjena!