Pobjedom u Osijeku vratili smo se na četvrto mjesto u poretku JKL

U maloj dvorani Gradski vrt sučelili su se Vrijednosnice Osijek i Bosco (12. kolo Jedinstvene kadetske košarkaške lige). Važna pobjeda i dva boda pripala su igračima trenera Pavela Sovulja (66:75).

Na poluvremenu bili smo na tri koša zaostatka (32:29), da bi u posljednjih deset minuta ušli sa -4 (59:55). Zadnju četvrtinu dobili smo 20:7 i na kraju slavili teže od očekivanog.

Ivor Vušak i Marat Kos sa 23 poena bili su prva imena u kategoriji strijelaca.

Teška utakmica u Osijeku jer tri četvrtine smo se dosta mučili u obrani i napadu. Nikako nismo mogli uhvatiti dobar ritam, ali u zadnjoj četvrtini smo se malo trgnuli, posložili u obrani, ukrali nekoliko lopti i iz kontre zabili nekoliko laganih koševa.
Na taj način prelomili smo
utakmicu u svoju korist.

Što se Stoje tiče, to je dobra momčad koja varira sa rezultatima. Primijetio sam da jedan od tri njihova glavna igrača nije igrao protiv Cedevite. Mislim da ne smijemo nikoga podcijeniti, pogotovo u gostima. U Pulu idemo odigrati puno bolje, nego protiv Osijeka i probati se vratiti u Zagreb sa nova dva boda,

istaknuo je trener Bosca Pavel Sovulj.

Statistiku možete pogledati na poveznici.

U poretku Bosco je ostao na četvrtoj poziciji sa omjerom 8-4 (20 bodova). Sljedeće, 13. kolo donosi gostovanje u Pulikod Stoje. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 10. travnja u Sportskoj dvorani Stoja s početkom u 16 sati.

Bosco, bravo i čestitke!

Matej Kalem