Juniori Bosca upisali četvrtu uzastopnu pobjedu i približili se plasmanu na PH

U desetom kolu Prve juniorske košarkaške lige sučelili su se Bosco i Medveščak. Odigrano je u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi, a nova pobjeda i dva boda pripala su nama (83:70).

Prvu četvrtinu dobili smo 28:15. U drugoj četvrtini suparnik je bio bolji (13:19) tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 41:34. Treća četvrtina bila je izjednačena (21:21), što znači da se pitanje pobjednika riješilo u zadnjih deset minuta. Upisali smo četvrtu pobjedu zaredom (Cibona, Gorica, Hermes Analitica, Medveščak) i s obzirom na uvjerljiv trijumf u prvom međusobnom ogledu, vrijedi spomenuti kako Bosco protiv Medveščaka ima 2-0 u pobjedama. Uz to, plasman na Prvenstvo Hrvatske je sasvim blizu.

Istaknuo se Mihael Linde sa 33 poena.

Čestitam dečkima na pobjedi. Želja je bila prisutna, ali radili smo pogreške i vratili Medveščak u igru. Čak smo dopustili da se dođe do egala, ali hladne glave i sretnim koševima odvojili smo se na normalnu rezultatsku razliku te zasluženo pobijedili,

izjavio je trener Bosca Petar Babić.

U poretku Bosco je na trećem mjestu sa omjerom 7-2 i 16 bodova. U idućem, 11. kolu gostuje kod Dubrave. Odigrat će se u utorak, 8. ožujka u Sportskoj dvorani Dubrava s početkom u 20 sati i 15 minuta.

Bosco, bravo i čestitke na pobjedi!

Matej Kalem