Do završetka ligaškog dijela natjecanja HT Premijer ligeza ostanak dijele nas još samo dvije utakmice.
U devetom kolu u dvorani na Trnskom ugostit ćemo prvoplasiranu ekipu lige za ostanak, KK Dinamo, koji su već potvrdili nastup u doigravanju za prvaka Hrvatske. To je želja i Boscu, jer je primarni cilj ostvaren, a to je ostanak u HT Premijer ligi.

 

U dosadašnjim ogledima u regularnom dijelu prvenstvasvaka ekipa je obranila domaći parket. U 3. kolu rezultat je u dvorani Dražena Petrovića bio 107:89 za Dinamo, dok smo u 14. kolu u Trnskom na utakmici sa mnogo poena sa obje strane slavili. U prvoj utakmici lige za ostanak u gostima rezultat je bio vrlo neizvjestan, ali smo na krilima Luke Krajnovića i njegovog odlučujućeg slobodnog bacanja slavili 79:80.

 

Najavu za ovaj susret dao je Mladen Primorac:

Pred nama je predzadnja utakmica lige za ostanak, u kojoj ćemo ugostiti Dinamo. Ulazimo opušteni u utakmicu i nadamo se pobjedi kako bismo ostvarili ulazak u play-offte tako produžili sezonu i kako bi nam te dvije utakmice bile nagrada za ovu dobru sezonu. Dinamo je iskusna momčad, sa izvrsnim pojedincima poput Garafolića, Anzulovića i Novačića, koji su puno toga prošli u karijeri i sigurno da će biti jako teško. Igramo na domaćem terenu, gdje smo ih već pobijedili, a i prošlu utakmicu u gostima smo slavili pa se nadam da će tako biti i ovaj put.“

 

Utakmica je na rasporedu u subotu 29. travnja 2023., u sportskoj dvorani „Boško Božić Pepsi“, s početkom u 18:00 sati, a pratiti se može na HKS TV-u.