predzadnje kolo lige za opstanak

U predzadnjem kolu lige za ostanak na Trnskom smo još jednom ove sezone ugostili KK Dinamo. Bio je to sraz trenutačno dvije vodeće ekipe na tablici u ligi za ostanak. Ovaj put pobjedu su odnijeli gosti rezultatom 74:87.

Prve dvije i pol minute utakmice nisu započele najbolje za našu ekipu. Dinamo je u tom periodu
napravio seriju od 11:2, a jedine poene za Bosco postigao je Leon Šljivarić. Minutu do kraja četvrtine uspjeli smo se tricama naših mladih igrača, Ante Čovića i Tome Rukavine, približiti na minus sedam (20:27). Vodstvo gostiju, realiziranim slobodnim bacanjima, dodatno je smanjio Mladen Primorac.
No, Dinamo je četvrtinu, ipak, uspio privesti kraju s vodstvom od deset razlike (22:32).

Još jednim boljim ulaskom i novom serijom koševa od 11:2 Dinamo dodatno podebljava vodstvo i u 15. minuti utakmice gosti imaju plus 19 (24:43). Slabija obrana u prvih 20 minuta i veliki broj izgubljenih lopti naše momčadi rezultirao je time da smo na odmor otišli s minusom od dvadeset i jednog koša (39:60).


U drugom poluvremenu gledali smo bolju igru naše ekipe. Podignuli su naši igrači igru u napadu, ali i obrani. Pokretljivom obranom sveli smo gostujući sastav na samo 9 poena u trećoj četvrtini. S druge strane, naša je ekipa zabila 19 koševa te smo zahvaljujući dobrim dionicama Krajnovića i Hemphilla, ali i Matića te Primorca uspjeli prepoloviti zaostatak za gostima. U zadnjih 10 minuta utakmice ulazimo s prihvatljivim zaostatkom od 11 koševa (58:69). U nekoliko navrata u zadnjoj četvrtini došli smo ispod deset koševa zaostatka za Dinamom, ali gosti nisu dopustili preokret i nakraju su slavili rezultatom 74:87.

Najbolji u redovima Bosca bili su

  • Luka Krajnović s postignutih 14 poena
  • Mlade Primorac koji je dodao 13 koševa.

Ivan Tomas:

Ivan Tomas stožer Bosco„Čestitam ekipi Dinama na zasluženoj pobjedi. Pohvalio bih svoju ekipu za igru u drugom poluvremenu. Mislim da smo u drugom dijelu igrali puno borbenije što se nakraju i osjetilo na rezultatu. Nemam što zamjeriti svojoj ekipi.“

 

 

Andrej Matić:

Andrej Matić Bosco „Čestitke Dinamu na pobjedi, ali isto tako čestitke i mojoj ekipi na igri u drugom dijelu.
Kasnije smo stizali rezultat, ali bila je prevelika razlika na poluvremenu da se to dokraja stigne.“

 

 

za KK Bosco piše Luka Šarinić

  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori