Subota nam donosi sve oglede u Ligi za ostanak, pa ćemo tako u 7. kolu u dvorani na Trnskom ugostiti KK DepoLink Škrljevo. Pobjeda bi nas približila doigravanju za naslov prvaka, dok bi nas poraz gurnuo u nemirne vode borbe za ostanak u ligi.

U regularnom dijelu sezone upisali smo dvije pobjede protiv gostiju iz Škrljeva. U 10. kolu smo u gostima slavili sa 73:92, dok smo u 21. kolu odnijeli pobjedu na Trnskom sa 86:80. Što se tiče Lige za ostanak, u prvom susretu pobjeda je ostala u Mavrincima, slavili su Riječani 91:80.

Najavu susreta dao je Ante Krapić.

“Čeka nas teška utakmica protiv Škrljeva. U ovom dijelu sezonu jednostavno više nema nepoznanica između ekipa. Znamo što nas čeka i na što trebamo obratiti pozornost.

Ante Krapić BoscoKvalitetno smo se pripremali ovaj tjedan jer znamo što nam ova utakmica donosi. Pobjeda bi nas dovela na korak do doigravanja što nam je svima želja, ali svakako smo maksimalno koncentrirani na ostanak u ligi.

U Škrljevo su posebno jaki Amerikanci Thornton i Ramme, koji nas je u prošloj utakmici nadigrao svojim šutom. Tada jednostavno nismo imali recept da ga pobijedimo, ali sada imamo priliku da to ispravimo. Ukoliko ga svedemo na njegov minimum i od prve minute krenemo čvrsto u utakmicu, siguran sam u našu pobjedu i ostanak u ligi.“

 

Utakmica je na rasporedu u subotu, 22. travnja 2023., u sportskoj dvorani Boško Božić Pepsi, s početkom u 18 sati, a pratiti se može na HKS TV-u.

Za KK Bosco piše Ivan Podrug