Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena, no pobjednu odnose gosti

U do kraja neizvjesnoj utakmici 7. kola HT Premijer lige za ostanak KK DepoLink Škrljevo odnio je pobjedu protiv KK Bosco. Susret je odigran u dvorani na Trnskom pred 100-tinjak gledatelja.

Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena. Nažalost, u samoj završnici susreta falilo je malo koncentracije i sreće da dođemo do pozitivnog rezultat i nove pobjede. No unatoč porazu i dalje držimo drugu poziciju na tablici u ligi za ostanak s omjerom od 10 pobjeda i 19 poraza.


Otvaranje susreta pripalo je gostima koji su do prvog većeg rezultatskog odvajanja došli u 5. minuti
kada odlaze na plus šest (6:12). Naša ekipa na to odgovara na najbolji mogući način te serijom od
12:2 preokrećemo rezultat u našu korist i dolazimo do vodstva od plus 4 (18:14). Do kraja prve
četvrtine sačuvali smo prednost koja je iznosila tri razlike (22:19).

Početak druge četvrtine bio je preslika početka prve. Gosti opet igraju nešto bolje i prelaze u minimalno vodstvo od dva poena (24:26). Pritom su u tih početnih 4 i pol minute druge dionice igre ostavili našu ekipu na samo jednom postignutom košu. Zbog toga reagira trener Tomas i zove minutu odmora. Nakon kratkog predaha i dalje gledamo izjednačenu utakmicu. Do poluvremena se niti jedna ekipa ne uspijeva odvojiti i na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 34:35 u korist Škrljeva.
Do predaha u redovima Bosca najefikasniji su bili Krajnović s postignutih 11 koševa te Jurič i L.Babić koji su zabili 7, odnosno 6 koševa.

Drugo poluvrijeme ponudilo je igru koš za koš. Vodstvo se izmjenjivalo iz minute u minutu. Bilo je
dobrih akcija i prodora i s jedne i s druge strane. Pogađali su se šutevi iz teških situacija i sve to držalo je utakmicu u egalu. Kraj treće četvrtine pripao je našoj ekipi koja je zahvaljujući pogođenim jednim slobodnim bacanjem Krajnovića došla do nove minimalne prednosti od pola koša (54:53). Zadnjih deset minuta bilo je samo nastavak onog što smo gledali u prvih pola sata. Velika borba i
neizvjesnost. Ključni trenuci utakmice dogodili su se na samome kraju.

Minutu do kraja Thornton ulazi pod koš i zabija za pola koša razlike (69:70) nakon čega Tomas zove još jedan time-out. Nakon minute odmora Bosco ima napad kojim smo mogli vratiti prednost na svoju stranu, ali gubimo loptu te time dajemo priliku da gosti povećaju svoju prednost. To i čine i to još jednom preko Thorntona koji zabija za 69:72. Nakon toga Krajnović je fulao polaganje dok s druge strane Thornton zabija oba dva slobodna bacanja i time rješava utakmicu u korist gostiju. Krajnji rezultat bio je 71:76.

 

Najefikasniji u našim redovima bio je Marko Jurič koji je postignuo 19 koševa, a pridodao je još u svoju statistiku i 12 skokova te 3 asistencije. Luka Krajnović ubacio je 15 koševa dok je Luka Babić postigao 10 koševa.

Ivan Tomas:

„Čestitke Škrljevu na pobjedi. Mislim da je bila dosta teška utakmica. Od prve sekunde pa do samog kraja bio je egal. Nitko nije uspio niti jednog trenutka prelomiti. Nakraju je Škrljevo bilo sretnije i spretnije. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Dali su sve od sebe, ali šut je danas
jednostavno bio presiromašan da bi se dobila utakmica.“

Luka Krajnović:

„Na početku smo dobro reagirali, ali u drugom poluvremenu smo pali. Zabili su nam
par teških šuteva dok smo se mi u napadu gubili. Moramo ovu utakmicu zaboraviti i fokusirati se na Goricu protiv koje igramo za četiri dana“

za KK Bosco piše Luka Šarinić
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori
  • NAJAVA UTAKMICESeniori