U 6. kolu HT Premijer lige za ostanak u dvorani na Trnskom ugostit ćemo KK Alkar. Sinjani nam stižu sa dvije povezane pobjede i ukupno 8 pobjeda, dok ih igrači Bosca imaju 9.

Bodovno stanje na tablici je veoma tijesno i za ostanak u najelitnijoj ligi hrvatske košarke pobjeda je imperativ.

 

U regularnom dijelu sezone na domaćem parketu Alkare smo pobijedili u 6. kolu 70:66, dok je pobjeda u 17. kolupripala Sinjanima rezultatom 88:82. U Ligi za ostanak prvi međusobni ogled pripao je ekipi Bosca. U Sinju se semafor zaustavio na rezultatu 72:80.

 

Najavu susreta nam je dao kapetan Luka Katura.

 

Nakon zadnje, energetski jako teške utakmice, u kojoj je malo nedostajalo za pobjedu nastavljamo sa treninzima i pripremama. Pripremo se i kroz video-analize. Pred nama je ogled sa Alkarom.

Luka Katura BoscoOni su se digli u zadnjih par utakmica, te očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu. Alkar ima fizički jaku momčad, sa izvrsnim pojedincima poput Bašića, Svaline i Polutka, ali mi smo pokazali našu kvalitetu kroz zadnjih nekoliko utakmica, te sam uvjeren u subotnju pobjedu, sve kako bi smo se približili cilju, ostanku u ligi.

 

Utakmica je na rasporedu u subotu, 15. travnja 2023., u sportskoj dvorani Boško Božić Pepsi, s početkom u 18sati, a pratiti se može na HKS TV-u.

za KK Bosco poše Ivan Podrug