Tijesna utakmica do zadnje sekunde

U petom kolu lige za ostanak u dvorani na Trnskom ugostili smo ekipu Zaboka. Nakon dvije uzastopne pobjede naša ekipa je ovaj put teren napustila poražena. Gosti su, u do zadnje sekunde neizvjesnoj utakmici, slavili rezultatom 100:102.

Igrači Bosca puno bolje otvaraju utakmicu. Prodorom Juriča, Krapićevom tricom i Hemphillovim polaganjem, a nakon samo minute igre, ostavljamo Zabok u minusu od sedam poena (7:0). Prve poene za Zabok zabija Črnjević s linije slobodnih bacanja da bi napad kasnije položio za dva poena i pogodio izboreno slobodno bacanje kojim goste ekspresno vraća na minimalni zaostatak (7:5). Črnjević u istom ritmu nastavlja igrati do kraja prve četvrtine i najviše zahvaljujući njemu gosti odlaze na prvi kraći odmor samo s poenom zaostatka (26:25).

Zabok se početkom druge četvrtine prebacuje na zonsku obranu na što igrači Bosca nisu imali adekvatan odgovor. Tek nakon tri minute igre u drugoj dionici postižemo prve poene preko Juriča. Naša ekipa nikako ne uspijeva pronaći pravi ritam zbog čega u 15. minuti susreta gosti odlaze na 14 razlike (33:47). Takav razvoj situacije na terenu primorao je Ivana Tomasa da pozove i svoj drugi time-out u četvrtini. Nakon minute odmora igrači Bosca su ofenzivno i defanzivno dobro reagirali. Prvo Hemphill veže dva dobra napada koji rezultiraju njegovim šestim i osmim poenom na utakmici, a zatim i Jurič polaže za dodatno približavanje gostima. S par brzih poena došli smo na ispod deset razlike, ali gosti se do poluvremena još jednom uspijevaju odlijepiti nadvoznamenkastu prednost i na poluvrijeme odlaze s 15 koševarazlike (43:58).

U drugom poluvremenu gledali smo bolju igru Bosca. Malo po malo rezultatski se približavamo i u 25. minuti utakmice,nakon slobodnih bacanja Matića i Krajnovića, potpuno hvatamo priključak za gostima i dolazimo na samo minus jedan (87:88). Vrlo brzo nakon toga Krajnović u svom karakterističnom prodoru zabija koš i iznuđuje slobodno bacanje koje pogađa. Bosco prvi put nakon prve četvrtine prelazi u vodstvo (90:88). No, to vodstvo je kratko trajalo.Buljević i Glasper pogađaju trice i rezultatsku prednost vraćaju na stranu Zaboka. Do kraja utakmice Bosco nije više uspio povesti, ali se našoj ekipi u samom finišu ponudila lijepa šansa da utakmicu ipak dobiju ili barem odvedu u produžetke. Pri rezultatu 100:102 i 4 sekunde do kraja utakmice Buljevićje promašio oba slobodna bacanja za Zabok čime je našoj ekipi dao šansu da dođe do pozitivnog rezultata. Međutim, u zadnjem napadu gubimo loptu i bodovi odlaze u Zabok.

Ivan Tomas:

Čestitao bih ekipi Zaboka na pobjedi. Mislim da su oni danas malo više od nas zaslužili pobjedu. Rekao bih da smo tri četvrtine imali velikih problema u obrani i nismo se nikako uspijevali adaptirati na njihov napad. U napadu smo, ipak, i mi uspjeli povezati par poena što nas je ostavilo u igri. Nakraju je odlučivala jedna lopta.


Andrej Matić:

Čestitke ekipi Zaboka na odličnoj utakmici.Bila je to egal utakmica, ali nekoliko njihovih odličnih trica nakraju je presudilo.

Najbolji u redovima Bosca još jednom bio je Luka Krajnovićkoji je postigao 26 poena. Marko Jurič je dodao 15 koševa, a Ante Krapić 14.

Za KK Bosco poše Luka Šarinić
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori