PO MUCI I KRIŽU K SLAVI USKRANUĆA

Dragi moji Boscovci,

Svima vama i vašim obiteljima želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je najveći kršćanski blagdan u kojem slavimo Kristovu pobjedu nad zlom, grijehom i smrću. Isus je za nas dao svoj život da mi imamo život u punini, a to znači u radosti, ljubavi, miru i služenju svojim bližnjima. Naši bližnji su ponajprije oni s kojima se svakodnevno susrećemo u obitelji, u školi, u našem klubu i uopće u društvu.

Uskrs je najveća novost za čovjeka, jer nam Bog daje novu mogućnost da osmislimo svoj život te, bez obzira na naše ljudske slabosti i promašaje, izrazimo sve svoje darove i sposobnosti u veličanstvenom Božjem projektu ljubavi, mira i radosti, u kojem nam se on daruje i nas poziva na darivanje.

Čovjek biva veći od sebe ako prihvati Božji dar, suradnju s njim na “uskrišavanju” svega onoga što je u nama umrlo zbog naše slabosti i grješnosti. Priznati se slabim i grješnim, zatražiti pomoć u svojoj nemoći, znači otvoriti vrata spasenja, zaputiti se u novi život.

Bog nam daruje tu mogućnost upravo po svome uskrsnuću, a jer smo s njime životno povezani sakramentom krštenja, s njime ćemo biti i pobjednici po njegovu – i našem – uskrsnuću. Po svojim svakodnevnim mukama i trpljenjima, dolazimo do slave uskrsnuća!

SRETAN USKRS, Blagdan Božje i naše pobjede!

 

Don Ivan Marijanović,

predsjednik