Bosco juniori momčad Cedevita

Juniori Bosca bili blizu pobjede na Kajzerici

Neizvjestan i uzbudljiv dvoboj drugog kola Prve juniorske košarkaške lige odigrali su Cedevita Junior i Bosco u Domu košarke Cedevita. Odluka je pala tek nakon produžetka, a pobjeda je na kraju pripala domaćinu (74:72).

Na poluvrijeme otišli smo sa osam koševa zaostatka (45:37). U trećoj četvrtini uspjeli smo se spustiti na -7 (58:51), a zadnjih deset minuta igre dobili smo 19:12 tako da se sa rezultatom 70:70 otišlo u dodatnih pet minuta. Nažalost, tu je protivnik ipak bio bolji i slavio 4:2. Međutim, Bosco ne treba žaliti jer se u ovom susretu predstavio u odličnom izdanju te je pokazao borbenost i karakter.

U našem sastavu istaknuo se Luka Krajnović sa 23 poena. Po 13 ubačaja ostvarili su Leon Šljivarić, Andrej Matić i Marino Macan.

Nakon dva odigrana kola Bosco se nalazi na drugom mjestu sa omjerom 1-1, što znači 3 osvojena boda. Sljedeće, treće kolo donosi domaći ogled protiv Medveščaka. Odigrat će se u srijedu, 8. prosinca u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi s početkom u 21 sat. To je prvo od dva domaćinstva jer poslije Medveščaka slijedi Dubrava. Vrijedi istaknuti kako su to posljednje dvije utakmice u ovoj kalendarskoj godini jer se juniorska sezona nastavlja 22. siječnja iduće godine.

Matej Kalem