Posljednjih 40 minuta u ligi za ostanak

Posljednjih 40 minuta u ligi za ostanak naša ekipa odigrala je u gostima kod Zaboka. Primarni cilj, ostanak u najvišem rangu hrvatske košarke, ostvaren je još prije 10. kola tako da je naš sastav s te strane mogao mirno i neopterećeno ući u utakmicu. Pobjedom nad Zabokom osigurali bi drugo mjesto na tablici i doigravanje dok bi porazom, a slavljem Škrljeva nad Alkarom, završili na trećem mjestu donjeg doma HT premijer lige i time završili natjecanje za ovu sezonu. Zabok je pobjedom nad Boscom ponudio Škrljevu šansu da nas prestigne na tablici, ali Alkar, kojem je pobjeda značila ostanak u ligu, nije dopustio ekipi s Kvarnera da slavi čime bi nastavili natjecanje u doigravanju. Takvim raspletom ostali smo, a zbog bolje koš razlike od Škrljeva, na drugome mjestu i igrat ćemo četvrt- završnicu prvenstva Hrvatske.

Utakmica je, nažalost po našu ekipu, od sredine prve četvrtine bila jednosmjerna ulica.

Samo smo u prvih pet minuta susreta zahvaljujući koševima Hemphilla, Krapića i Krajnovića uspijevali držati rezultatsku neizvjesnost. Nakon toga gosti serijom koševa do kraja četvrtine stvaraju opipljivu prednost od 16 razlike (31:15). U drugoj četvrtini Zabok je nastavio s boljom igrom. Naša ekipa nije pronalazila pravi ritam i vodstvo domaćina se u jednom trenutku popelo i do visokih plus 25 (54:29).
Do poluvremena smo uspjeli doći na ispod dvadeset razlike (56:37) što je ostavilo nadu da bi boljom igrom u nastavku mogli zakomplicirati susret.

Probali su naši igrači u drugom dijelu podići ritam svoje igre, ali ovaj put jednostavno nije išlo.
Domaćin nije spuštao intenzitet te je nastavio održavati razliku od dvadesetak koševa.

Utakmicu su rutinski priveli kraju čime su bodovi ostali u Zaboku. Unatoč današnjoj slabijoj igri doigravanje je izboreno i na tom velikom uspjehu još jednom treba čestitati stručnom stožeru i svim igračima koji su sudjelovali u ostvarivanju ovog vrijednog i značajnog rezultata.

  • Luka Krajnović je za 38 minuta na parketu ubacio 33 poena uz 7 skokova i 6 asistencija
  • Andrej Matić pratio ga je s 11 poena i 5 blokada
  • Luka Katura bio je treći najbolji strijelac u našim redovima s postignutih 9 poena.

Ivan Tomas stožer BoscoIvan Tomas:

„Čestitke ekipi Zaboka na pobjedi. Utakmica je riješena već u prvoj četvrtini. Pokušavali
smo poslije uloviti ritam, ali jednostavno nije išlo.“

 

 

Luka Krajnović BoscoLuka Krajnović:

„Čestitke Zaboku na odličnoj utakmici. Zasluženo su pobijedili. Mi nastavljamo dalje u
play-offu protiv Splita, a Zaboku želim sreću u nastavku.“

 

Za KK Bosco piše Luka Šarinić

naslovna forografija preuzeta je s basketball.hr

  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori