Slavljem protiv Dinama ostali smo na drugom mjestu u poretku

U Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi odigran je gradski derbi između Bosca i Dinama (sedmo kolo Prve muške košarkaške lige za prvaka). Na kraju pobjeda i dva boda otišla su na našu stranu (90:77).

Prvu četvrtinu dobili smo 21:17. Druga četvrtina završila je izjednačeno (23:23) tako da smo na odmor otišli sa rezultatom 44:40. U nastavku pitanje pobjednika riješeno je u zadnjoj četvrtini u kojoj je Bosco pokazao borbenost i karakter kada je najviše trebalo. Ovim trijumfom prekinuli smo crni niz rezultata protiv Dinama (četiri uzastopna poraza – jedan u Kupu i tri u prvenstvu).

Naš prvi strijelac bio je Dario Kuzmanović sa 18 koševa. Pratili su ga Petar Babić i Ante Krapić sa 14 poena te Luka Babić sa 13 ubačaja.

Još jedna vrlo teška i tvrda utakmica. Cijelu utakmicu pokušali smo slomiti Dinamo i u tome smo uspjeli pet minuta prije kraja. Tada smo napravili osjetnu rezultatsku razliku. Mislim da smo odigrali dobro i da su dečki dali sve od sebe u obrani. Napad je malo stao, ali to je normalno protiv Dinama. Drago mi je za Matića, koji je odigrao jako bitnu rolu. U posljednja tri kola sve je otvoreno,

rekao je trener Bosca Ivan Tomas.

– Čestitam Dinamu na odličnoj utakmici. Bilo je jako teško i igrali smo u egalu do kraja. Srećom, uspjeli smo izvući pobjedu tako što smo bili koncentrirani u obrani. Zbog obrane smo pobijedili, kazao je igrač Bosca Andrej Matić.

Boscovu statistiku možete pogledati ovdje, a FIBA-inu na poveznici, dok je snimka utakmice dostupna na:

 

U poretku zadržali smo drugu poziciju sa omjerom 21-8 (50 bodova). U ponedjeljak, 25. travnja gostujemo u Omišu (osmo kolo). Odigrat će se u Sportskoj dvorani Ribnjak (početak u 19 sati).

Bosco, bravo i čestitke!

Matej Kalem