šibenka prejak protivnik

U sklopu 18. kola HT Premijer lige Bosco je na domaćem parketu u dvorani na Trnskom ugostio ekipu Šibenke. Gosti iz Šibenika opravdali su ulogu favorita i kući odlaze sa zasluženom pobjedom.

U početnoj fazi utakmice niti jedna momčad nije uspjela nametnuti svoj ritam i način igre. Igralo se
koš za koš prvih pet minuta prve četvrtine. U redovima Bosca u toj dionici igre najzapaženiji je bio Marko Jurič sa šest poena. Upravo su ova dvojica igrača Šibenke pogodili tri vezane trice čime su našu ekipu vrlo brzo ostavili na minus devet (10:19). Međutim, do kraja prve četvrtine Bosco uspijeva koševima Krajnović održati korak sa šuterski raspoloženim gostima te Šibenka na kratki predah odlazi s vodstvom od sedam razlike.

Marko Jurič, 

 U utakmicu smo ušli dobro, razigrano i rastrčano. Kasnije kao da smo se ispuhali

U drugoj četvrtini Bosco pokušava odgovoriti na igru Šibenke zonom. Dobrom obranom naša ekipa
počinje topiti rezultat gostiju. Koševima Matića, a potom i Šljivarića dolazimo na četiri razlike da bi se u 14. minuti susreta košem Krapića iz jedne brze tranzicije naši igrači približili gostima na samo dva poena zaostatka (29:31). Kada se činilo da će igrači Bosca u potpunosti uhvatiti rezultatski priključak Šibenka se još jednom odvojila na osjetniju prednost ponajprije zahvaljujući Kakaru koji je svojim dvjema vezanim tricama goste doveo do visoke prednosti od 12 poena (31:43).

U prvom dijelu najefikasniji igrači u redovima Bosca su bili Luka Krajnović s 14 poena, 3 skoka i 3
asistencije, Marko Jurič sa 6 poena i 1 skokom te Leon Šljivarić koji je imao 6 poena i 4 skoka.

U drugom dijelu utakmice Šibenka nije dopustila iznenađenje. Bosco nikako nije nalazio pravo rješenje u napadu, a u obrani nije uspijevao zaustaviti i dalje vrlo šut dobar gostiju.

 

 

U zadnjoj dionicu igre ušlo se s rezultatom 50:72 za Šibenku. Na strani Bosca u ovoj dionici priliku dobivaju mlade snage pa smo tako na parketu mogli vidjeti Kosa kao i Tomu Rukavinu (koji je u ovoj utakmici odigrao svoje prve minute u HT premijer ligi).

 

 

 

Utakmica je nakraju završila rezultatom 63:95 u korist gostiju. 

Ivan Tomas

„Čestitao bih Šibenki na pobjedi i na dobroj igri. Što se tiče same utakmice mislim da se nema šta puno za reći osim da je poslužila kao jedna vrsta treninga i nama i njima.“

Kod Bosca su se najviše istaknuli Luka Krajnović s 18 koševa, 9 skokova i 6 asistencija te Leon Šljivarić koji je zabio 15 poena i uhvatio 7 skokova.

 

U subotu je nova utakmica, nova prilika za pobjedom i idemo dalje.