Pobjeda u Sinju

Kao gostujuća momčad u Sinju Bosco je odigrao svoju prvu utakmicu u ligi za opstanak te upisao pobjedu 72:80 (23:14, 12:21, 19:13, 18:22).

Prvi poeni za Bosco postiže Krajnovića (3:1). Alkar je znatno bolje ušao u susret te vanjskim šutevima dobro odgovarao na Boscovu zonsku obranu. Momčad Bosca u napadu je propustila nekoliko laganih koševa što je omogućilo Alkaru da se rezultatski odvoji. Polaganjem Primorca za 23:14 završava prva četvrtina.

U drugoj četvrtini Bosco prve koševe zabija iz slobodnih udaraca ovog puta Luke Babića. Trener Tomas unosi promjene u obrani što se pozitivno odrazilo na rezultat, domaću ekipu su uspjeli izbaciti iz ritma. Dok u napadu ekipa igra složno te tricom Primorca dolazi do izjednačenja (26:26). Alkar odgovara te izjednačava (28:28). Nakon čega je Bosco  serijom od 8 koševa (Petra i Luke Babića te Primorca) došao do dvoznamenkaste prednosti. Košem Juriča zaključuju ovu četvrtinu rezultatom 34:45

U drugi dio utakmice Alkar ulazi napadački raspoložen te se serijom  7:0 približava Boscu. Prve poene Bosco postiže gotovo 4 minute nakon početka treće četvrtine košem Krajnovića za 41:47. Cijelu ovu dionicu ekipe su igrale rezultatski tijesno. Bosco četvrtinu  završava asistencijom L. Babića za Krajnovića koji zabija tricu za 52:58.

U zadnju četvrtinu ulazi se rezultatom 54:58. Odlično otvaranje zadnjeg dijela započinje Krapić tricom, a nedugo nakon isti strijelac omogućuje Boscu da se ponovno popne na dvoznamenkastu razliku 54:65. Obje momčadi nastavljaju agresivnu igru do samog kraja. Dodavanjem Krajnovića za Šljivarića koji 4 sekunde prije kraja zakucava za 71:80 završava ovaj susret u Sunju. Čime je Bosco upisao značajnu pobjedu te se sada nalazi na drugom mjestu lige za opstanak.

  • HT PREMJER LIGANAJAVA UTAKMICESeniori