Novu sezonu HT Premijer lige otvaramo gostovanjem u Zadru

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu održano je izvlačenje natjecateljskih brojeva nove sezone HT Premijer lige. Uz nas, na ždrijebu našli su se Alkar, Cedevita Junior, Cibona, DepoLink Škrljevo, Dinamo, Furnir, Gorica, Split, Šibenka, Zabok i Zadar.

Sezona kreće 1. listopada, a u prvom kolu gostujemo u Zadru. Zanimljivo, sa Zadrom igrali smo na početku sezone 2018./19. (tada smo bili debitanti u HT Premijer ligi). Prvi krug zaključujemo 10. prosinca ove godine protiv Splita kod kuće (11. kolo), a drugi otvaramo tjedan dana kasnije (12. kolo u kojem dočekujemo Zadar). Nakon drugog kruga i gostovanja kod Splita 11. ožujka (posljednje, 22. kolo i ujedno završetak prvog dijela natjecanja), slijede Liga za prvaka i Liga za ostanak (drugi dio, start je 18. ožujka sljedeće godine). U Ligi za prvaka igrat će klubovi, koji su plasirani od 1. do 6. mjesta. U Ligi za ostanak nastupat će momčadi, koje su plasirane od 7. do 12. pozicije. Igrat će se deset kola, a rezultati iz prvog dijela natjecanja se prenose.

Četvrtfinale doigravanja na rasporedu je 10. svibnja, a tamo sudjeluje šest sastava iz Lige za prvaka i dva prvoplasirana kluba iz Lige za ostanak. Četvrtfinale i polufinale igraju se na dvije pobjede, a finale se igra na tri dobivena dvoboja. Eventualni, peti i ujedno odlučujući finalni susret igrao bi se 9. lipnja iduće godine.

Iz HT Premijer lige izravno ispada posljednjeplasirani klub iz Lige za ostanak, dok će pretposljednji sastav iz Lige za ostanak igrati dvije izlučne utakmice protiv finalista Prve muške lige.

Vrijedi spomenuti kako je u ime Bosca sastanku osobno prisustvovala gospođa Ivana Perić.

Izvor slike: hks-cbf.hr

Raspored prvog i drugog kruga HT Premijer lige može se pronaći na: https://www.hks-cbf.hr/slike/2022/08/Raspored-HTP-1.-i-2.-krug.pdf

Propozicije natjecanja HT Premijer lige mogu se vidjeti na: https://www.hks-cbf.hr/slike/2022/08/HT-Premijer-liga-Propozicije-natjecanja-2022-23-002-1.pdf

Matej Kalem, Služba za medije KK Bosco