Na Trnskom je odigran derbi kakav smo svi priželjkivali

14. kolo HT premjer lige donijelo je prije svega izvrsnu košarku. Kojoj su doprinijeli motivirani i borbeni igrači s obje strane. Bio je ovo napet susret s KK Dinamom, koji je na okršaj došao nakon vrijedne pobjede nad Šibenkom. Ekipa Bosca dobro pripremljena i oporavljena odigrala je energično te su popravili propuste iz prošlog kola. Nažalost nismo istrčali u punom sastavu, naime Luka Katura zbog ozljede koljena do daljnjeg neće moči igrati. Ulogu kapetana preuzeo je P. Babić koji se nakon dva kola izbijanja vratio u igru.

L. Krajnović:

odlična utakmica s obje strane,

obje ekipe su stvarno htjele pobijediti od prve minute

Ovo je ujedno i prva utakmica ove sezone u kojoj su obje momčadi ubacile troznamenkasti broj koševa.

Na kraju semafor je pokazivao 111 : 105, Bosco je odnio pobjedu (30:27, 28:24, 20:16, 33:38).

Trener Tomas:

Mislim da je ovo velika pobjeda.

Dinamo je zaista odlična momčad, nadam se da će nam ova pobjeda biti dodatan motiv za dalje.

Nakon izborene lopte iz podbačaja Mladen Primorac tricom otvara susret. Bosco nastavlja jakim tempom  s dobrim odigranim akcijama.

Prva četvrtina završava s 3 koša prednosti za Bosco.

Drugu četvrtinu Bosco također otvara tricom ovaj puta Krajnovića, u ovom dijelu se rezultatski odvajaju. Nakon asistencije Primorca, Jurič zabija tricu te tako Bosco dovodi na + 8. Uslijedila je odlična obrana Primorca te blokada Matića. U zadnjim sekundama poluvremena Juričeva trica dovodi Bosco na 58 koševa, nakon čega Dinamo (također tricama) pokušava rezultatski izjednačiti, ali neuspješno.

Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 58:51.

Bosco drugi dio utakmice također otvara tricom Krajnovića. Aktivnom obranom ne dopušta Dinamu da se spusti na manje od 10 koševa razlika. Što se moglo vidjeti iz Matićeve reakcije kada je pročitao Vučićevo dodavanje, krade loptu te zakucava za važnih 66:53. U zadnjim sekundama treće četvrtine Primorac dodaje Krapiću koji zabija za 75:67.

Dinamo agresivno otvara zadnju četvrtinu te se spušta ispod 10 koševa razlike. Prvo probijanjem za 82:71 a potom i tricom za 85:71 Matić vrača svoju ekipu na dvoznamenkastu razliku.
U zadnje 3 minute utakmice Dinamo konstantno rezultatski prijeti Boscu kojeg ovog puta dvije važne trice Primorca (za 90:83 te za 98:88) ponovno dovode na +10.

Trener Tomas

Čestitam momcima na junačkoj borbi dali su 100% od sebe, praktički cijela ekipa bila je na 5 faula i mislim da to sve govori o njihovom trudu

U završnicu Bosco ulazi limitiran igraćim zbog osobnih pogreški kao i ozljede Juriča. Na samom završetku utakmice (00:40) Dinamo dolazi na 4 poena razlike. Nakon čega Bosco smiruje napad, Krajnović uspijeva probiti obranu i zabija za 103:97. Unatoč tome što je utakmica bila neizvjesna do samog kraja ovim pogotkom te promašena trica Anzulovića, Bosco mirnije odnosi pobjedu.

 

L. Krajnović:

Bili smo željni i gladni pobjede nakon poraza s Cedevitom, pronašli smo energiju i pokazali da smo bolji

Iduću utakmicu Bosco igra 15. 1. 2023. (nedjelja) kada gostuje u Gorici.