BOSCO JE USPIO PREOKRENUTI REZULTAT I DIĆI DO PETE POBJEDE

Kako je i najavljeno bila je ovo jedna neizvjesna utakmica do samog kraja.

15. kolo Ht premjer lige donijelo  je čvrstu i napetu utakmicu, u kojoj je Bosco uspio preokrenuti rezultat unatoč prednosti Gorice na kraju prvog poluvremena.

L Krajnović

Dosta teška utakmica s Goricom

Bosco je nešto lošije ušao u utakmicu.Prvi pogodak zabija Krajnović za  5:3. Cijelu prvu četvrtinu Bosco je imao dosta poteškoća u napadu što pokazuje i 5 izgubljenih lopti u prve 3 minute. Takve pogreške dale su prostora Gorici da se u zadnjim minutama prve četvrtine popne na 15 koševa prednosti.

P. Babić i Krapić uspjeli su kroz slobodna bacanja malo ublažiti ovu razliku. Moramo priznati kako je igru u ovoj četvrtini vodila Gorica, te na prvu pauzi odlazi sa zasluženom predanošću 27:12.

L. Krajnović

U prvoj smo četvrtini igrali slabije, sporo smo se vraćali u obranu.

 

Bosco u drugu četvrtinu ulazi košem Juriča, energetski se bude. Dobrim reakcijama Primorac u obrani te koncentriraniji u završnicama napada, smanjuje prednost Gorice.

L. Krajnović

U drugoj četvrtini smo počeli bolje funkcionirati u obrani.

No nekoliko promašenih trica i dobre reakcije Gorice, prvenstveno Batura koji nam zadaje najviše poteškoća u napadu ponovno dovode domaćina na dvoznamenkastu prednost. U zadnjim minutama prvog poluvremena Krajnović tricama smanjuje razliku.

Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 42:34

Trener Tomas:

U drugom smo poluvremenu podigli obranu i to nas je vratilo u život

Drugi dio utakmice otvara Matić tricom , a potom je uslijedila i trica  Juriča. Bosco dolazi na 5 koševa razlike. Nastavila se čvrsta igra s obje strane gdje više od 3 minute nije pao niti jedan koš. Ponovno tricom Matić probija granicu od 5 koševa razlike, a potom kroz faul koš uspijeva i izjednačiti . U ekipi Bosca se osjetio porast energije . P. Babića i Krapića tricama završavaju četvrtinu, što dovodi Bosco u vodstvo 48:55.

Zadnju četvrtinu za Bosco otvara Jurić. Vodi se borba za svaki šut, ekipe su rezultatski konstantno u egalu. Značajna je bila obrana Matića pri rezultatu 59:62 što omogućuje Boscu da se malo odvoji. No ne zadugo, Uljarević ubrzo izjednačava.  Ekipa ne posustaje, odlično probijanje Matića te dodavanje za Juriča ponovno dovode Bosco  u vodstvo 64:66.
U zadnju minutu se ulazi s rezultatom 67:66.

O pobjedniku odlučuju slobodna bacanja Krajnovića i Matića.

Trener Tomas:

Na kraju smo bili malo spretniji od Gorice i uspjeli smo pobijedit, naravno sretan sam zbog pobjede

Utakmica završava rezultatom 67:73 za Bosco.

L. Krajnović

Čestitam svojim momcima na borbi i trenerima koji nas odlično vode cijelu sezonu

Treba napomenuti kako su Boscovi L. Krajnovića EFF 21 (23PTS) i M. Jurič EFF 20 (15PTS) najbolji strijelci utakmice

Ove subote na Trsnko dolazi KK Zabok, 21. siječnja 2023.18:00 sati   

došlo je do izmjene termina pa će se tako utakmica odigrati 21. siječnja 2023 u 20:00 sati.

vidimo se na Trnskom! 

za KK Bosco piše  Luciana Verbanac