pobjeda na Trnskom

U sklopu 21. kola HT Premijer lige odigran je važan dvoboj u borbi za ostanak između KK Bosco i KK DepoLink Škrljevo. Dva kola prije kraja regularnog dijela natjecanja i jedna i druga momčad ušle su s jednakim omjerom pobjeda i poraza (5-15). Utakmica je do samoga kraja bila otvorena, ali do vrlo vrijednih bodova ipak nakraju dolazi domaći sastav Bosca. Osim što su upisali svoju šestu ovosezonsku pobjedu,igrači Bosca su ovim slavljem prekinuli i niz od pet uzastopnih poraza.

Prva četvrtina ponudila je energičnu i dinamičnu košarku s obje strane. Igrači Bosca i Škrljeva u uvodnim minutama utakmice prikazali su dosta trke i brz protok lopte, ali to u samome startu nije bilo popraćeno najboljom realizacijom. Obje momčadi su tek nakon 5 minuta igre pomalo uhvatile napadački ritam te je nakon isteka prvih 10 minuta naša momčad bio u prednosti od dva poena (20:18). Vrlo dobar u tom periodu igre za Bosco bio je Luka Babić koji je u 7 minuta ubacio 8 koševa za Bosco.

Drugu četvrtinu prve koševe za naš sastav daje Matić.Njegovim prvim poenima na utakmici započinje i naša mini serija od 8-0 čime odlazimo na 28:20. Gosti su u tome periodu bez koša bili čak 4 i pol minute. Seriju Bosca prekinuo je Derryck Thornton koji večeras nije bio previše šuterski raspoložen.  Međutim, Bosco se, zahvaljujući dobroj zonskoj obrani, do kraja poluvremena ponovno odvojio te se nakon prvih 20 minuta igre na odmor otišlo rezultatom 46:38 u korist našeg sastava.

U drugo poluvrijeme ulazimo odlučno i serijom koševa Luke Krajnovića i Marka Juriča odlazimo na dvoznamenkastu prednost od 18 koševa (56:38). Iako je u tim trenucimaizgledalo da Bosco drži utakmicu pod kontrolom gosti serijom od 11-0 prvo dolaze na 9 razlike da bi ubrzo dvjema vezanim tricama Maria Rajčića došli na samo minus pet što je utakmicu još jednom odvelo u neizvjesne vode.

 

Posljednja četvrtina ponudila je veliku borbu do gotovo zadnje minute susreta. Škrljevo se nije predavalo. U idućem napadu vrlo važnu tricu iz kuta, a na asistenciju raspoloženog Juriča, zabija iskusni Petar Babić čime Bosco odlazi na pet razlike (80:75). Unatoč još jednom približavanju na samo dva poena zaostatka gosti nisuuspjeli do kraja preokrenuti rezultat. Utakmica je završila rezultatom 86:80 u korist Bosca. Čestitke našim igračima na prikazanoj igri i bitnoj pobjedi!

 

Apsolutno prvo ime susreta bio je Marko Jurič. On je zabio 22 koša te je pritom dodao 8 skokova, 4 asistencije i dvije blokade. Luka Krajnović i Luka Babić postigli su svaki po 14 poena u slavlju Bosca.

 

Luka Šarinić

  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori
  • HT premijer ligaNAJAVA UTAKMICESeniori