trebamo čestitati Furniru na pobjedi

19. kolo HT Premijer lige odigrano u dvorani na Trnskom ponudilo je okršaj između dva zagrebačka kluba KK Bosco koji je dosta  oslabljen ozljedama nositelja igre i KK Furnir koji ove sezone napada ligu za prvaka. Igrači Dubrave otvorili su utakmicu  koševima Filipa Paponje i Taveiona Hollingswortha.
Bosco se dobro držao i mladi Luka Krajnović tricom zabija prvi koš u četvrtoj minuti utakmice. Većom koncentracijom i boljom igrom u nastavku prve četvrtine igrači Bosca malo po malo spuštaju razliku te uspijevaju održati rezultatski korak s gostima. Na kraju isteka prve dionice igre rezultat na semaforu pokazivao je minimalnu prednost Furnira 15:17.
Bosco odmah na početku druge četvrtine slobodnim bacanjima Matića dolazi do izjednačenja. Raspoloženi gosti potom ubacuju u brzinu više i serijom od trinaest koševa odlaze na novu dvoznamenkastu prednost koja se do kraja poluvremena zaustavila na 17 razlike (25:42).
U redovima domaće ekipe prednjačili su već standardni Luka Krajnović sa 7 koševa i Ante Krapić koji je ubacio 6 koševa.
Nastavak utakmice ponudio je mnogo mladosti na terenu od strane KK Bosco koji je dobar dio utakmice odigrao s 3 juniora i 1 kadetom u sastavu, te mladim seniorima Rukavinom, Matićem i Radulovićem koji su se odlično iskazali.
Toma Rukavina u konačnici je završio kao drugi strijelac ekipe s postignutih 10 koševa, a prošla utakmicu mu je bila premijerna u HT Premijer ligi.
KK Furnir svojim iskustvom  polako se odvajao od Bosca i koncem treće četvrtine prednost za goste iznosila je 30 razlike (35:65).
Bosco su predvodili Krajnović s 12 ubačaja i Rukavina koji je dodao 10 koševa.

Trener Tomas:

„Mogu samo Dubravi čestitati na zasluženoj pobjedi. Pokazali su da su u ovom
trenutku bolja momčad od nas.“

 

Andrej Matić, igrač:

„Čestitke Dubravi na pobjedi. Odigrali su dobro igru 5 na 5, a mi treniramo dalje i
potrudit ćemo se što bolje odigrati iduću utakmicu.“

KK Furnir se večerašnjim slavljem odvojio na dvije pobjede od svoga izravnoga konkurenta KK Dinamo u borbi za šestu poziciju dok Boscu i dalje predstoji borba za opstanak.