Bosco protiv Zaboka u Trnskom

Bosco protiv Zaboka u Trnskom

Sutra u Sportskoj dvorani Boško Božić-Pepsi s početkom u 12 sati prvoligaš Bosco dočekuje premijerligaša Zabok. To je prvi pripremni dvoboj pred službeni početak nove natjecateljske sezone. Treneri Luka Jovanović i Goran Perić najavili su susret sa Zabočanima.

-To nam je prva pripremna utakmica pred početak sezone. Tek smo se složili, odnosno još nismo kompletni. Bitno je vidjeti pristup svih igrača. Duga je pauza od košarke tako da se radujemo toj utakmici. Važno je da vidimo reakciju igrača. Među njima onih, koji su na probi, rekao je Goran Perić.

-Nakon duže pauze uzrokovane koronavirusom, polako se vraćamo u normalu. Prije otprilike 20 dana počeli smo s pripremama. Igramo protiv dobrog protivnika, ali teško je reći što možemo očekivati. Što se igrača na probi tiče, želimo ih isprobati pa da vidimo tko će zadovoljiti. Cilj je da odigramo dobru utakmicu prije početka prvenstva, kazao je Luka Jovanović.

Prije dvije sezone Bosco i Zabok sastajali su se u HT Premijer ligi. Zabok je bio bolji u oba odigrana ogleda, ali Bosco se nada da je treća ipak sreća.

-Nama to nije treća utakmica sa Zabokom jer već nekoliko godina s njima igramo natjecateljske i prijateljske utakmice. Zabok je nekada bio u rangu natjecanja gdje se mi sada nalazimo. To su dobri međusobni odnosi tako da tu nema “osvete”. Ovo je pripremna utakmica u kojoj ćemo pokušati provesti ono što vježbamo na treningu, istaknuo je Perić.

Bosco je dobio novo pojačanje, a Perić je otkrio o kome se radi.

-Došao je Damir Mijić iz susjednog Zapruđa, a još je igrao na Islandu, dodao je.

Nakon Zaboka slijedi prva natjecateljska utakmica u sezoni. Protivnik u prvom kolu regije Centar vezano za Kup Krešimira Ćosića je Medveščak. Pošto Bosco 11. i 12. rujna nastupa na pripremnom turniru u Zaboku, vjerojatno će se odigrati preko tjedna.

-Ne znam kada ćemo igrati sa Medveščakom pošto je on domaćin. Zamolili smo ih da idućeg vikenda ne igramo tako da bi trebala biti odigrana kroz tjedan. Tu utakmicu smatrat ćemo kao pripremni dio naše priče, što znači da idemo na pobjedu, zaključio je Perić.

Jovanović se kratko osvrnuo na turnir.

-Tamo ćemo igrati protiv tri dobra premijerligaša, ali rezultat nije u prvom planu. Nama je cilj da se dobro uigramo za prvenstvo.

Utakmica se igra pred prisustvom gledatelja.

Sretno Boscu i nadamo se pobjedi!

Pripremio: Matej Kalem

admin