Bosco lovi treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu

Bosco lovi treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu

Bosco je u euforiji i velikom naletu. Dokaz tome su dvije pobjede zaredom ostvarene na gostovanju u Samoboru i kod kuće protiv Ribole Kaštele nakon produžetka. Nakon sedam odigranih kola nalazi se na sredini poretka. Točnije, na šestom mjestu s omjerom 3-4 i deset osvojenih bodova. Prilika za treću pobjedu je protiv Pule 1981, koja je dosada ostvarila vrlo dobre rezultate. Radi se o dvoboju osmog kola Prve muške lige, ujedno drugom od tri domaća susreta zaredom u Trnskom.

Trener Bosca Srđan Helbich najavio je ogled s Puljanima.

– Dolazi nam nezgodna ekipa, koja igra jako dobro i u zadnje vrijeme pokazala je da se diže. Ima kvalitetne igrače i dobar napadački razmak. Također je dobra u obrani. Ovaj tjedan mi smo imali puno izazova jer smo bez igrača Cibone na posudbi, koji se pripremaju za turnir ABA lige. Imali smo ih samo u srijedu na treningu. To je to što smo s njima uspjeli trenirati i pripremiti se. Problem nam je Luka Katura, koji se ozlijedio na posljednjoj utakmici. Nije trenirao cijeli tjedan zbog ozljede šake tako da je upitan za nastup. Danko Branković dobio je virozu i njegov nastup je isto pod upitnikom. Imamo puno problema i ne znamo što možemo očekivati. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i probat ćemo odraditi ono što smo se dogovorili te pripremili na treningu. Nadam se da ćemo reagirati dobro i odigrati dobru utakmicu, rekao je trener Bosca Srđan Helbich.

Pobjeda nad Pulom 1981 bila bi dobra najava za doček Cedevite Junior u srijedu u sklopu prvog kruga Kupa Krešimira Ćosića.

– To bi bilo dobro za sve, ne samo za najavu utakmice Kupa. Jednostavno moramo skupljati bodove da bi došli do našeg konačnog cilja, dodao je.

Trijumf Bosca donio bi izjednačenje omjera pobjeda i poraza s Pulom 1981, ali Helbich se ne opterećuje s tim.

– Sami vidite koliko je liga izjednačena. Sa pobjedom ili dvije digneš se za dva-tri mjesta na tablici i više. Sve je to više-manje izjednačeno. Jazine Arbanasi odskaču, a ostale ekipe su podjednake. Liga je stvarno kvalitetna i niti na jednoj utakmici sa sigurnošću ne možeš tvrditi da ćeš pobijediti. U svakoj možeš ući da tražiš pobjedu, izjavio je Helbich.

Osvrnuo se na posljednju utakmicu Pule 1981 protiv Samobora.

– Ne bih rekao da je Pula 1981 iznenadila Samobor, koji je igrao bez Luke Žorića. Samobor nije toliko uigran jer dosta toga išlo je preko njega. Možda previsok poraz za Samobor, ali nije me iznenadio. Pula 1981 je kvalitetna ekipa i igra jako dobro, pogotovo na svom terenu. Diže se i sigurno je da će biti opasna u gostima te da će nekome poremetiti planove, zaključio je Helbich.

Pripremio: Matej Kalem

admin