Bosco u Sesvetama po pobjedu za kraj kalendarske godine

Bosco u Sesvetama po pobjedu za kraj kalendarske godine

Kalendarska, 2019. godina polako se približava svome kraju, a Prva muška liga stigla je na pola puta. Točnije, do 11. kola u kojem će Bosco novu prvenstvenu pobjedu tražiti na gostovanju kod Sesveta. Nijedna utakmica praktički nije laka te skoro pa nema unaprijed upisane pobjede i upisanih bodova. Posljednji poraz Bosco je upisao 2. studenoga protiv Universitasa, a od Samobora do Zapruđa nanizao je pet pobjeda zaredom. Za nadati se da će upisati i šesto uzastopno slavlje.

Trener Bosca Srđan Helbich najavio je gostovanje u Sesvetama.

– Igramo sa nezgodnom ekipom, koja ima samo jednog visokog igrača, odnosno pravog centra. Ostalo su bekovi i krila te je dosta nezgodno braniti se protiv takve ekipe, pogotovo kada igra na svom terenu i ima dobru podršku navijača. Sigurno je da za nas neće biti lagana utakmica. Moramo maksimalno biti koncentrirani i spremni za borbu, rekao je Srđan Helbich.

U dvorani SŠ Jelkovec navijači Sesveta znaju napraviti fanatičnu atmosferu, ali Bosco ne misli podlegnuti njihovom navijanju s tribina.

– Mi smo favoriti u ovoj utakmici i moramo se tako postaviti. Spremni smo i mislim da neće biti problema, dodao je.

Nakon deset odigranih kola Bosco je na trećem mjestu s omjerom 6-4, a Sesvete na pretposljednjoj, 11. poziciji sa skorom 2-8. Međutim, Helbich upozorava i zaključuje:

– Oni će sigurno izaći motivirani i pokušati odigrati što bolje. Kada se boriš za ostanak, u svakoj utakmici gledaš da izvučeš bodove, bez obzira na protivnika s druge strane. Imaju kvalitetu, ali i Darija Papka, koji je odličan igrač. Na njemu moramo dobro odraditi posao i biti oprezni.

Pripremio: Matej Kalem

admin