Bosco optimistično u Split po nastavak pozitivnog niza rezultata i ostanka na drugom mjestu ljestvice

Bosco optimistično u Split po nastavak pozitivnog niza rezultata i ostanka na drugom mjestu ljestvice

Nakon dramatične pobjede protiv Dubrovnika u Trnskom s kojom se zadržao na drugom mjestu ljestvice i time praktički otvorio vrata doigravanja, Bosco pred sobom ima novu prvenstvenu obvezu. To je gostovanje u Splitu kod Universitasa, ujedno druge ekipe Splita i momčadi koja će se, po svemu sudeći, do kraja sezone boriti za ostanak jer se nakon 15 odigranih kola Prve muške lige nalazi na devetom mjestu s omjerom 6-9. Bosco je na skoru 10-5 i želja je da se ostane na drugoj poziciji, koja bi u prvoj utakmici 1/2 finala play – offa donijela prednost igranja kod kuće.

U prvom ogledu odigranom 2. studenoga prošle godine Universitas je slavio sa 75:72 i to nakon senzacionalnog preokreta u posljednjoj četvrtini.

Igrač Bosca Marin Zrnić najavio je okršaj sa Universitasom, ali prisjetio se prvog dvoboja odigranog u Zagrebu.

– Idemo u Split po pobjedu. Sada smo u nekom pobjedničkom nizu nakon petog kola i poraza od Universitasa u Trnskom. Ta cijela utakmica izgledala je kao da je ne možemo izgubiti, ali prosuli smo sve dobro što smo radili u posljednjoj četvrtini i izgubili utakmicu, rekao je Marin Zrnić.

Bosco će za bolji međusobni omjer trebati pobjedu od najmanje četiri koša razlike, ali Zrnić upozorava:

– Mislim da razlika nije toliko bitna. Bilo bi dobro da stignemo razliku u slučaju da se sa Universitasom izjednačimo po omjeru pobjeda i poraza. Ako mi pobijedimo, do toga neće doći. Pobjeda od pola koša razlike iznosi dva boda i to je najvažnije, dodao je.

Osvrnuo je na pobjedu Universitasa u Samoboru i na Prvu mušku ligu.

– Njima je svaka pobjeda važna. Ne samo njima, nego svima jer ovo je relativna liga. Kada pogledaš tablicu, pobjeda te vodi gore, a poraz dolje. Mi želimo biti iza Jazina Arbanasi i sa drugog mjesta ući u doigravanje, kazao je.

Za kraj je podvukao:

– Mislim da ćemo teško stići Jazine Arbanasi, koje imaju samo jedan poraz u prvenstvu. Iako, matematika za to još postoji jer imamo namjeru biti prvi, ali mi ćemo uzeti drugo mjesto i u doigravanju izaći na kraj s Jazinama Arbanasi, zaključio je Zrnić.

Ovo će biti njihov četvrti međusobni susret. Universitas vodi 2:1 u pobjedama, a hoće li Bosco uspjeti izjednačiti u tom segmentu, odgovor na to bit će poznat sutra navečer nakon utakmice u dvorani Gripe.

Pripremio: Matej Kalem

admin