Posljednje gostovanje u ovoj godini zaključujemo porazom

11. kolo HT Premijer lige zaključili smo na Gripama, gdje je KK Split slavio rezultatom 104:67, te su time opravdali titulu favorita u ovom dvoboju.

Bosco nažalost nije uspio pratiti brzu i probojnu igru koju je nametnuo Split. U prvim minutama utakmice Žuti su iskoristili svaki napad za postizanje koša dok Bosco nije uspijeva probiti snažnu obranu koju su postavili.
Krajem prve četvrtine Bosco s nekoliko lijepih akcija uspijeva postići protok lopte te tricom Juriča u rezultatskom pogledu se bude. Početkom druge četvrtine bolje odgovaraju na Splitove napade. Dodavanje Juriča za Katuri (koji ubacuje za tricu) daje Boscu samopouzdanje za nastavak utakmice.

Na odmor se otišlo s rezultatom 63:38 (36:16, 26:22).

Boscova igra u drugom dijelu utakmice bila je značajno bolja. Treću četvrtinu otvaraju pogotkom, (dodavanje Primorca za L. Babića) što ekipi daje snagu, te u ovom dijelu utakmice  uspješno parira Splitu zabivši jednak broj koševa (18:18). No razlika postignuta na početku utakmice u igri s ovakvom momčadi bila je nedostižna.

Stoga moramo čestitati Splitu na pobjedi.

Najbolji igrač u našim redovima bio je Marko Jurič EFF 21 (15 PTS, 5 SK i 3 AS).


„Ušli smo jako loše u utakmicu prvih 10-ak minuta. Protiv ovakve ekipe kao što je Split to je jako teško nadoknaditi. Presudio je manjak koncentracije, ali okrećemo se novom kolu.“

Ivan Tomas stožer Bosco

Trener Ivan Tomas:

„Čestitam ekipi Splita na pobjedi. Izvedba Bosca danas nije bila na najboljoj razini. Split je dosta jača momčad, koja je ujedno i ABA-ligaš, ali mislim da smo morali pružiti kvalitetniji otpor. Ulazak u samu utakmicu je bio loš i nismo se mogli tako lagano izvući iz toga. U nastavku smo se sabrali i odigrali donekle ravnopravnu utakmicu, ali Split je ipak bio jači.“

Trenutno se KK Bosco nalazi na 10. mjestu ljestvice s 14 bodova

zadnju ovogodišnju utakmicu pred domaćom publikom odigrat ćemo u Trnskom, 18.12. u 20 h protiv KK Zadar.
Dođite podržati naše dečke, kojima želimo pobjedu!

Za Bosco pišu Ivan Podrug i Luciana Verbanac