Prva juniorska košarkaška liga: Bosco protiv Dinama po pobjedu, koja bi otvorila vrata prema juniorskom prvenstvu Hrvatske

Prva juniorska košarkaška liga: Bosco protiv Dinama po pobjedu, koja bi otvorila vrata prema juniorskom prvenstvu Hrvatske

Sutra u Sportskoj dvorani Osnovne škole Rudeš sastaju se Dinamo i Bosco. Riječ je o dvoboju devetog kola Prve juniorske košarkaške lige. Trener Bosca Pavel Sovulj najavio je sučeljavanje protiv pretposljednje momčadi.

-Sutra gostujemo kod Dinama u Rudešu. U prvom krugu sezone relativno lagano smo pobijedili, ali Dinamo je nezgodna momčad. Pri tome mislim na agresivnost u obrani. Bez obzira što im je visina slaba točka, to je izuzetno atletičan i brz sastav. Mislim da je kvaliteta na našoj strani, ali bilo kakvo opuštanje može nam donijeti probleme. Moramo se fokusirati na nas i naš ulazak u utakmicu. Ako se postavimo agresivno i čvrsto, utakmica će ići u našem smjeru. Time će kvaliteta doći do izražaja. Dinamo je pretposljednji, ali to ništa ne znači jer ima kvalitetu i može napraviti problem bilo kojoj ekipi, rekao je trener Bosca Pavel Sovulj.

Bosco bi pobjedom još malo otvorio vrata prema plasmanu na juniorsko prvenstvo Hrvatske.

-Tako je, pobjedom bi praktički potvrdili plasman prema poluzavršnici, ali to je još daleko jer ima dosta utakmica do kraja i svašta se može dogoditi. Osim toga, nije isto s kojeg mjesta ideš, odnosno jesi li drugi, treći ili peti. Naš cilj je pobijediti utakmicu i dizati igru, zaključio je Sovulj.

Utakmica između Dinama i Bosca počinje u 20 sati i 30 minuta, a izravan prijenos bit će na LINKU.

Sretno Boscu i nadamo se novom trijumfu!

Pripremio: Matej Kalem

admin